29 / 04 / 2024

Altın almayı düşünenlere korkutan uyarı! Piyasada sahte ve düşük ayarlı altın satılıyor

Altın almayı düşünenlere korkutan uyarı! Piyasada sahte ve düşük ayarlı altın satılıyor

Piyasada son dönemde altına olan talep ve yükselen fiyatlar nedeniyle kuyumcular alıcıları uyardı. Piyasada sahte ve düşük ayarlı altın satılıyor. Çeyrek, gram altın ve bilezikte ayar düşürülüyor. 8 ayarı 14 diye satan var. Pırlanta adı altında sentetik CVD satılıyor.



TOPTAN 5 BİN 900 LİRADAN SATILIYOR

Ata altını devlet tekelinde olan milli para niteliğinde. Bunun tavsiye edilen bir satış fiyatı var. O fiyatların altında satılıyorsa şüpheye düşmek gerek. Ata altını kuyumculara darphane tarafından belli bir para karşılığı veriliyor. Toptancı belli bir kar marjı koyuyor. Sonrasında kuyumcular belli bir kar marjı daha koyarak tavsiye edilen fiyatlara satıyor ancak son günlerde piyasada tavsiye edilen fiyatın altında Ata altını satan var. Ata altını toptancıda 6 bin lira ancak 5 bin 900 liraya satan oluyor. Hatta 5 bin 850 liradan satan var. Bu altınlar ikinci baskı denilen sahte baskı Ata altınları. Yani ayarları düşük. Bir kilo bastığı zaman 83 gram satanın karı olarak kalıyro. Bu işi yapanlar da günde 10 kilo basabiliyorlar. Yani 830 gr altın ikinci baskı düşük ayar Ata altını satanların cebinde kalıyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön