05 / 05 / 2024

Altın nasıl bir seyir izleyecek? İşte uluslararası kuruluşların tahminleri

Altın nasıl bir seyir izleyecek? İşte uluslararası kuruluşların tahminleri

Uluslararası finans kuruluşları altın için umut vermedi. 2023 yılı için altının ons fiyatını 1650 dolar olarak öngören Fransız Société Generale yine de portföylerde altın bulundurulmasının denge unsuru olacağını belirtti.



Uluslararası finans kuruluşu Credit Suisse ise 1685'in görülmesi durumunda yeni bir aşağı yönlü hareket olabileceği uyarısında bulunurken ANZ ise 1800 dolar direncinin kırılamaması durumunda yeni bir aşağı yönlü hareketin başlayacağı ve yakın gelecek için 1620 doların test edilebileceği öngörüsünde bulundu.

"Oynaklığı dengelemek için altın tutun"

Dünyaca ünlü bankacılık grubu portföy oynaklıklarına karşı yatırımcılara altın tutmaları tavsiyesinde bulundu. Fransız bankacılık grubu Société Generale uzmanları portföy oynaklığını dengelemek için altın tutulması tavsiyesinde bulunurken bir yandan da altının düşeceği tahmininde bulundu. Ekonomim sitesinden Evrim Küçük'ün haberine göre Fransız bankacılar dünya genelinde yaşanan sıkılaştırma dönemlerinin sona ermesinin ardından genellikle sistemik risklerin yaşandığına dikkat çekti.

"2025 yılında 1900 dolar"

Société Generale ekonomistleri yayınladıkları notta, para politikası sıkılaşma dönemleri sonrasında genellikle sistemik risklerin yaşandığını belirterek, altın ve İsviçre Frangı tutmanın portföy oynaklıklarını dengelemeye yardımcı olacağı değerlendirmesinde bulundu. Altın tavsiye etmesine rağmen altın fiyatları konusunda iyimser tahminlerde bulunmayan Fransız bankası gelecek yıl için altının ons fiyatının 1650 dolar olarak görürken, 2025 yılına kadar ise 1900 dolar tahmininde bulunuyor.

Uluslararası finans kuruluşu Credit Suisse ise fiyatlara ilişkin değerlendirmesinde, altının 200 günlük hareketli ortalaması 1.801 doların altında baskı görmeye devam edeceği öngörüsünde bulundu. Bankadan yapılan değerlendirmede 55 günlük ortalama 1.685 dolara geri dönülmesinin ise yeni bir aşağı yönlü hareketi tetikleyeceği ifade edildi.

ANZ: 1.700’ün altına inerse 1.620 test edilebilir

Uluslararası Avustralya ve Yeni Zelanda Bankası ANZ tarafından yapılan altınla ilgili değerlendirmede ise atın fiyatlarının 1.800 dolar direncini kırması ve üzerine yerleşmesi durumunda, yükseliş eğilimini doğrulamak için önemli bir adım olacağı ifade edildi. Ancak banka, altın / dolar paritesinin söz konusu direnci 2022 bitmeden kırmasının zor olacağı görüşünü dile getirdi. Altının ons fiyatının 1.700 dolardan destek alması öngörüsünü paylaşan banka, altın fiyatların yakın bir gelecekte önemli bir destek seviyesi olan 1.620 doları test edebileceğini ifade etti. 

Editörün Notu: Bu haber 27 Kasım 2022 tarihinde saat 01:00'de yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 18.58 TL, Euro 19.32 TL,  Altının Ons fiyatı 1754 dolar ve gram altın ise  1051 lira değerindedir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön