28 / 04 / 2024

Seçim sonrası döviz ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek? İşte ünlü ekonomistten seçim senaryoları!

Seçim sonrası döviz ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek? İşte ünlü ekonomistten seçim senaryoları!

Seçim öncesi artan belirsizlik ve endişeler ile yatırımcıların döviz ve altına yöneldiğini söyleyen ünlü ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, bu nedenle döviz ve altınında yükseldiğini belirtiyor. Peki, ya seçim sonrası döviz ve altında neler olacak? İşte o sorunun cevabını ünlü ekonomist verdi…



Küresel piyasalardaki belirsizliklerin yanı sıra yurt içinde de seçimlere ilişkin belirsizlikler yatırımcıların kafasını karıştırıyor. 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde piyasalarda olası seçim senaryoları konuşulurken, seçimin ardından uygulanacak ekonomik politikalar ve buna bağlı piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği de merak ediliyor.

Seçim sonrası döviz ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek? İşte ünlü ekonomistten seçim senaryoları!

Yatırımcılar her seçim döneminde olduğu gibi genellikle bekle-gör stratejisi uygularken, uzmanlar seçim yaklaştıkça belirsizliklerin artması ve buna bağlı endişelerin normal olduğunu savunuyor. Kişisel bloğunda vatandaşların sorularını yanıtlayan ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, yatırımcıların kafalarına takılan konulara da açıklık getirdi.

İNSANLAR BELİRSİZLİĞİ SEVMEZ

Eğilmez, seçim dönemine yaklaşıldıkça döviz kurlarında yaşanan yükselişin normal karşılanması gerektiğini belirterek insanların böyle dönemlerde genelde belirsizliği sevmediğini ve tedirgin olduğuna değindi. Belirsizlik ve artan endişelerin de yatırımcıları döviz ve altına yönlendirdiğini kaydeden Dr. Mahfi Eğilmez, artan talep ile birlikte döviz kuru ve altın fiyatlarının da yükseldiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön