27 / 04 / 2024

Döviz ve altın hesapları neden çözülüyor? Bankalar için flaş iddia!

 Döviz ve altın hesapları neden çözülüyor? Bankalar için flaş iddia!

Merkez Bankası verilerine göre döviz ve altın mevduat hesapları geçtiğimiz hafta 5,5 milyar dolar azaldı. Peki bu çözülmenin nedeni ne? İşte kulislerde konuşulan o kritik iddia...



Merkez Bankası verilerine göre yurt içi yerleşiklerin döviz ve altın mevduatı geçen hafta 5,5 milyar dolar azaldı. Analistler, dolar kurunun sabitlenmesi ve bankalara getirilen liralaşmaya yönelik yüzde 8 komisyon kararı nedeniyle bankaların TL'ye tezgah altı faiz verdiğine dikkat çekerek çözülen paranın TL mevduata veya borsaya yönelmiş olabileceğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön