05 / 05 / 2024

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Küresel pay piyasaları, geçen haftayı pozitif kapatırken, şimdi gözler gelecek haftaya çevrildi. Gelecek hafta Avrupa’da enflasyon verileri piyasaların yakın takibinde olacak. Amerika’da ise Fed’in ‘Bej Kitap’ raporu bekleniyor.



Küresel piyasalar geçen hafta merkez bankalarının faiz artırımlarını yakında sonlandıracağına ilişkin beklentilerin kuvvetlenmesiyle pozitif kapanış yaparken, gelecek hafta ise gözler yine makro ekonomik verilerde olacak. 17 Nisan haftası Avrupa’da enflasyon verileri açıklanacak. ABD’de ise Fed’in Bej Kitap raporu yatırımcıların odağında olacak.

 İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

ABD’de açıklanan enflasyon verileri piyasaları rahatlatsa da haftanın son işlem gününde ABD Merkez Bankası Fed’in bazı üyelerinden gelen açıklamalar kafaları karıştırdı ve piyasalarda volatilite arttı. ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış yıllık bazda yüzde 6'dan yüzde 5 seviyesine gerilerken, çekirdek TÜFE endeksindeki artış ise kafalarda soru işaretlerine yol açtı. Çekirdek TÜFE’deki artış oranı yüzde 5,5'ten 5,6'ya yükselirken, Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (ÜFE) yıllık yükseliş hızı yüzde 2,7'ye inerek beklentilerin oldukça altında bir artış kaydetti. Bütün bu veriler enflasyondaki yavaşlamaya işaret etse de cuma günü bazı Fed üyelerinin belirsizliklerin hala devam ettiğine ilişkin açıklamaları varlık fiyatlarında dalgalanmalara yol açtı.

Bütün bu gelişmelerin ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, geçen hafta yaklaşık 11,5 baz puan artarak haftayı yüzde 3,52'den kapattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön