18 / 05 / 2024

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Küresel pay piyasaları, geçen haftayı pozitif kapatırken, şimdi gözler gelecek haftaya çevrildi. Gelecek hafta Avrupa’da enflasyon verileri piyasaların yakın takibinde olacak. Amerika’da ise Fed’in ‘Bej Kitap’ raporu bekleniyor.



ONS ALTIN ZİRVEDE

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

ABD ekonomisinden gelen haberlerin ardından altın fiyatlarındaki yükselişin de devam ettiği gözlendi. Hafta içinde 2 bin 48 dolara kadar çıkarak 9 Mart 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşan altın, daha sonra gelen sert satışlarla geriledi. Ons altın satışlar ile haftayı 2 bin 4 dolardan kapatırken, kripto para birimleri de yeniden zirveye oturdu. Bitcoin'in fiyatı 10 ay aradan sonra yeniden 30 bin doların üzerine tırmandı. Brent petrolün varil fiyatı ise yüzde 1,7 oranında artış kaydederek haftayı 86,1 dolardan kapattı.

Gelecek haftanın veri takviminde; 17 Nisan Pazartesi günü New York Fed imalat endeksi, 18 Nisan Salı günü inşaat izinleri ve konut başlangıçlarına ilişkin veriler yer alıyor. 19 Nisan Çarşamba günü ise Fed’in ‘Bej Kitap’ raporu piyasaların yakın takibinde olacak. Perşembe günü Philadelphia Fed İmalat Endeksi, mevcut ev satışları ve haftalık işsizlik başvurularının açıklanması beklenirken, cuma günü de öncü PMI verilerinin takip edileceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön