24 / 05 / 2024

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Küresel pay piyasaları, geçen haftayı pozitif kapatırken, şimdi gözler gelecek haftaya çevrildi. Gelecek hafta Avrupa’da enflasyon verileri piyasaların yakın takibinde olacak. Amerika’da ise Fed’in ‘Bej Kitap’ raporu bekleniyor.



BAYRAM ÖNCESİ GÜNDEM YOĞUN

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, geçen hafta haftalık bazda yüzde 3,42 oranında yükseliş kaydederek 5 bin 92 puana ulaştı.

Gelecek haftanın veri gündeminde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi ve tüketici güven endeksi verileri yer alıyor.

Dolar TL kuru geçen hafta yüzde 0,6 üzerinde değer kazanarak 19,3626 liraya ulaştı. Uzmanlar, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde teknik açıdan 5 bin ve 4 bin 900 seviyelerinin destek konumunda olduğunu, 5 bin 150 ve 5 bin 200 puanın ise direnç olarak öne çıkabileceğini belirtiyor.

17 Nisan haftasında; pazartesi günü yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu ve merkezi yönetim bütçe dengesi, salı günü konut fiyat endeksi verileri açıklanacak. 19 Nisan Çarşamba günü uluslararası rezervler ve döviz likiditesi, TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi ve tüketici güven endeksi verileri yakından izlenirken, 20 Nisan Perşembe günü haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra yurt dışı ÜFE verileri yatırımcıların odağında olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön