18 / 05 / 2024

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Küresel pay piyasaları, geçen haftayı pozitif kapatırken, şimdi gözler gelecek haftaya çevrildi. Gelecek hafta Avrupa’da enflasyon verileri piyasaların yakın takibinde olacak. Amerika’da ise Fed’in ‘Bej Kitap’ raporu bekleniyor.



AVRUPA’DA GÖZLER ENLASYONDA

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

ABD’nin yanı sıra Avrupa ülkelerinde de enflasyonun farklı hızlarda da olsa gerilediğine ilişkin veri akışı devam ediyor. Bu nedenle Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artırımlarına devam edeceğine ilişkin beklentiler zayıflarken, 19 Nisan Çarşamba günü bölgede açıklanacak enflasyon verileri bu açıdan büyük önem taşıyor.

18 Nisan Salı günü İngiltere'de işsizlik verilerinin yanı sıra Euro Bölgesi ve Almanya'da ZEW endeksleri açıklanacak. 19 Nisan Çarşamba günü İngiltere ve Euro Bölgesi'nde TÜFE ve ÜFE verileri piyasaların odağında olacak. 20 Nisan Perşembe günü ise Almanya'da ÜFE, Euro Bölgesi'nde dış ticaret açığı ve ekonomik güven endeksi verileri yakından izlenirken, cuma günü İngiltere'de perakende satışlar ve Avrupa genelinde öncü PMI verilerinin yatırımcıların odağında olacağı belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön