03 / 05 / 2024

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Seçim haftasına hareketli bir başlangıç yapan piyasalarda bütün gözler 28 Mayıs Pazar gününe odaklandı. Piyasaların sandıktan çıkacak sonuçlara ve daha sonrasında uygulanacak para politikalarına göre yönünü çizmesi bekleniyor.



Seçim haftasında piyasalarda volatilite yüksek. Borsa İstanbul, ikinci tur seçimler öncesinde haftaya hareketli başlarken, döviz kurlarında sınırlı yükseliş ise devam ediyor. Dün Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakına desteğini açıklamasının ardından piyasalardaki oynaklık daha da artarken, bugün ise piyasalar saat 13.00’de gerçekleşecek Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın basın toplantısını bekliyor.

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

25 Mayıs Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı da piyasaların takibinde olduğu bir başka gündem maddelerinden birisi. Yurt içi piyasalarda veri gündeminin zayıf olduğu haftada, piyasalar tamamen seçim ile ilgili haberlere kilitlenirken, borsa başta olmak üzere dolar ve altın fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği de merak ediliyor.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, haftanın ikinci işlem gününe yatay bir seyir ile başladı. Endekste, teknik açıdan 4 bin 400 ve 4 bin 200 puanın destek konumunda olduğu belirtilirken, 4 bin 500 ve 4 bin 600 puanın ise direnç konumunda bulunduğu belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön