18 / 05 / 2024

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Seçim haftasına hareketli bir başlangıç yapan piyasalarda bütün gözler 28 Mayıs Pazar gününe odaklandı. Piyasaların sandıktan çıkacak sonuçlara ve daha sonrasında uygulanacak para politikalarına göre yönünü çizmesi bekleniyor.



Ekonomim Gazetesi’nden Şenay Zeren’in haberinde, dolar TL kurundaki hareketliliğe de dikkat çekilerek doların serbest piyasada 20,5400 liradan alıcı bulduğu belirtildi.

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Euro TL kurunun da bugün içerisinde 22,0453 liraya kadar tırmandığı kaydedilirken, İngiliz Sterlinin ise 24,6631 liradan alıcı bulduğu belirtildi. Gram altın fiyatları ise uluslararası borsalardaki gelişmelere bağlı olarak aşağı yönlü hareketini sürdürüyor. Gram altının fiyatı yüzde 0,54 oranında gerileyerek bin 249 liraya inerken, çeyrek altın 2 bin 256 lira, Cumhuriyet altını ise 9 bin 285 liradan alıcı buluyor.

GCM Yatırım Araştırma Müdürü Kudret Ayyıldır, piyasaların tamamen 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandığını belirtirken, dolar, altın ve borsanın, seçim sonrasındaki politik ve ekonomik aksiyonlara göre kendisine bir yön çizeceğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön