18 / 05 / 2024

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Seçim haftasına hareketli bir başlangıç yapan piyasalarda bütün gözler 28 Mayıs Pazar gününe odaklandı. Piyasaların sandıktan çıkacak sonuçlara ve daha sonrasında uygulanacak para politikalarına göre yönünü çizmesi bekleniyor.



DOLAR NE OLUR?

Piyasalar seçime odaklandı! Borsa, altın ve döviz fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Ayyıldır, borsanın 2023 yılının ilk yarısındaki negatif performansı ile yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattığını belirtirken, seçim sonrasında en çok takip edilecek finansal varlıkların başında dolar TL kurunun geldiğini ifade etti. Ayyıldır, yükselişin nereye kadar devam edeceğine ilişkin sorulara verilecek en rasyonel yanıtın; yabancıların dövizini bozmaya ikna olabileceği ve ihracatçının rahatlıkla iş yapabildiği bir kur seviyesi olarak öngördü.

Ayyıldır, fiiyatlama açısından dolar TL kurunda, Mayıs 2011’den bu yana yükseliş trendini her fırsatta destekleyen 13 aylık ortalamaların 17,95 seviyesinden geçtiğini, ancak önümüzdeki günlerde, ortalama seviyelerin 24,00 – 24,50 bölgesini temsil eden Fibonacci trend hedef bölgesine taşınabileceğini öngördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön