23 / 07 / 2024

Altın dur durak bilmiyor! Rekora hazır olun! Tüm dünyanın gözlü 22 Martta!

Altın dur durak bilmiyor! Rekora hazır olun! Tüm dünyanın gözlü 22 Martta!

Ons son bir senenin en yüksek seviyesini elde etti. Piyasalar 22 Mart tarihine kilitlendi. İşte detaylar!




Küresel piyasalarda resesyon ve risk algısı altına olan talebi bir hayli artırdı. Geçtiğimiz hafta ABD’de Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) ve New York merkezli Signature Bank'ın iflas etmesinden sonra yükseliş trendine giren altın haftanın ilk gününe de rekor ile başladı.

Ons altın son 1 yılın en yüksek seviyesine şahit oldu ve 2 bin 9 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın daha sonra 1980 dolar seviyelerine kadar indi.

İÇ PİYASADA HAREKETLİLİK TAM GAZ DEVAM EDİYOR?

Altındaki yükseliş iç piyasaya da hareketlilik olarak yansıdı. Gram altın bin 225 lira seviyesinden işlem görmektedir. Çeyrek altın bin 980 liradan, yarım altın 3 bin 959 liradan, tam altın 7 bin 895 liradan satışa çıkmaktadır.

ALTIN FİYATLARI YUKARI YÖNLÜ HAREKETLENİYOR!

 Altındaki bu yükselişe dair açıklamalarda bulunan Kapalıçarşı kuyumcusu Kemal Tekneci, "Yükseliş ile birlikte satışlar da geliyor. Altın somut olarak alınan bir madendir. Bu açıdan güven duyulmaktadır. Ons altın 2 bin doları bir yıl önce görmüştü. Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararları altının fiyatlanmasında etkili olmaktadır. ABD ve Avrupa’da bankacılık krizlerinin gündeme gelmesi altına talebi artırıyor. ABD’deki bankaların batma riskinin olması altının fiyatlarını yukarı yönlü hareketlendirmektedir. Altına olan somut bir talep bulunuyor, bu istek ons altını yukarı seviyeye çıkarıyor" diye konuştu.

YENİ REKOR RALLİSİNE Mİ HAZIRLANIYOR?

2022 yılında 1.608 dolara kadar gerileyen altın faiz indirimi beklentileri ile tekrardan 2 bin dolar seviyesine çıktı. Ama Fed’in 22 Mart Çarşamba günü politika faizini asgari 25 baz puan yani yüzde 0,25 artırıp, yüzde 5’e çıkarması bekleniyor. 50 baz puanlık artışın da masada olduğu dile getiriliyor. FED'in bu adımının altında yükseliş getireceği söyleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön