12 / 05 / 2024

Altın fiyatları bir anda patlayacak! Sadece 9 gün kaldı o karar bekleniyor

Altın fiyatları bir anda patlayacak! Sadece 9 gün kaldı o karar bekleniyor

Altının gram fiyatında hızlı yükseliş tekrar başladı. Bir süredir durağan halde devam eden altın piyasası, son günlerde yükselişe geçti. Gram altının bin lira seviyelerine çıktığı şu günlerde vatandaşlar piyasadaki gelişmeleri yakından takip ediyor.



Altın fiyatlarındaki hareketlilik önümüzdeki günlerde de devam edecek. Piyasa analistleri altındaki yükselişi baskılayan en büyük nedeni olarak Amerikan ve Avrupa Merkez Bankalarını gösteriyor. ABD Merkez Bankası FED altını dolara karşı olabildiğincwe alternatif olmaktan uzak tutmak istiyor. FED, faiz silahını sürekli ateşleyerek dünyada dövizin gücünü artırıp ülkede yüzde 8'i bulan enflasyon rakamlarını yüzde 2'ye çekmeyi planlıyor. FED'in Haziran ayı toplantısı 14-15 Haziran'da yapılacak.

ABD'de Başkan Biden ve Merkez Bankası yetkilileri enflasyonu istenen noktaya getirene kadar durmayacaklarını açık açık söyledi.

Tüm bunlara rağmen küresel pazarda güvenli liman arayan yatırımcı en klasik yatırım aracı altına yönelmeye devam ediyor. Bitcoin piyasasının aşırı riskli bir hale büründüğü bugünlerde elinde parası olan yatırımcılar jeopolitik riskleri de göz önüne alarak sarı metale ilgi gösteriyor.

Altın fiyatları bir anda patlayacak! Sadece 9 gün kaldı o karar bekleniyor

Türkiye'de ise altın fiyatlarının nasıl hareketlilik göstereceği konusunda kararsız olan vatandaş, elindeki altını ne yapacağını bilmiyor. Yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun açılmasıyla hız kazanan altın alışverişleri de yükselişin bir etkeni olarak piyasaya etki ediyor.

Altın piyasasındaki verileri takip eden uzmanlar yükselişin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini tahmin ediyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön