16 / 05 / 2024

Altın  fiyatları haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor

Altın  fiyatları haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor

Son dakika altın fiyatları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları güne yatay başlarken gün içinde yükselişe geçti. Altın fiyatları bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. 



ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons altın hafta boyunca 1650-1660 dolar bandında görece sakin bir seyir izledi. Değerli metal Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Mart ayında rekor seviyeye yaklaştıktan sonra Fed'in agresif sıkılaşma politikasıyla beraber 2022 zirvesinden yüzde 20 değer kaybı yaşamıştı. Ons altın şu dakikalarda 1648 dolardasn işlem görüyor.

Altın  fiyatları haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor

ABD VERİLERİ ALTIN FİYATLARINI ETKİLEDİ

Haftanın başlarında, hizmet ve imalat sektörlerinde daralmanın yanı sıra yeni konut satışlarında düşüş gösteren ABD verileri, Fed'in sıkılaştırmasının ekonomiye üzerinde baskı yaratmaya başladığının sinyalleri verildi.

Bu durum ani bir resesyon yaşanmasına dair endişeleri kısa süreliğine giderse de enflasyon ve yüksek faizlerin önümüzdeki aylarda büyümeyi zayıflatması bekleniyor. Bu gelişmeler altın fiyatlarının yükselişe geçmesini sağlarken dolar kurunun değer kaybetmesine neden oldu.


Geri Dön