Altın & Gümüş

Altın fiyatları neden düşüyor? 

Altın fiyatları bu hafta oldukça hareketli geçti. Son haftalarda yükselişe geçen altın fiyatları bu hafta düşüşe geçti. Peki altın fiyatları neden düşüyor? İşte cevabı... Yeni haftaya 1802 dolar seviyesinde işlem görürken dün 1751 seviyesine kadar gerilerken şu dakikalarda 1752 dolardan işlem görüyor

Altın fiyatları geçtiğimiz son dört hafta boyunca peş peşe yükselişler gösterirken bu kahfta düşüşe geçti. Yeni haftaya 1802 dolar seviyesinde işlem görürken dün 1751 seviyesine kadar gerilerken şu dakikalarda 1752 dolardan işlem görüyor.

4 gün içinde 51 dolar düşüşe geçen ons altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Peki altın fiyatları neden düşüyor, altın fiyatları ne oldu? 

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Yeni haftaya 1800 dolar seviyesinin üzerinde başlayan ons altın fiyatı, Çin'den gelen zayıf verilerin etkisi ile daha hızlı düşmeye başladı.

Çin'de perakende satışlar ve sanayi üretim verileri düşmeye başladı. İki kritik verinin gerilemesi Öin'de ekonominin daralmasına zemin hazırladı.

Çin'de sıfır Covid politikası kapsamında karantina uygulanırken, talebin yavaşlama kaydetmesi ekonominin resesyona girebileceğine ilikin endişeleri artırdı.

Özellikle son dönemde küresel çapta artan resesyon endişeleri başta altın fiyatları olmak üzere emtia fiyatlarını olumsuz etkiledi. 

ALTINDA ZİRVE

Fed tutanaklarına göre enflasyonda belirgin bir iyileşme olana kadar faiz artışlarına devam edileceği mesajı verildi.  

Bu durum Fed’in önümüzdeki aylarda sert faiz artışlarına devam edeceği beklentilerini artırdı.

Bugün dolar endeksi 107.725’i aşarak 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Dolar küresel çapta güçlenirken, altın fiyatları üzerinde baskı arttı.

Fed'in enflasyonu aşağı çekebilmek için 75 baz puanlık bir faiz artışı gerekeceğine yönelik yaptığı açıklamalar doların değer kazanmasını sağlıyor.

ONS VE GRAM ALTIN BUGÜN

Ons altın bugün haftanın son işlem gününde 1754 dolardan işlem görüyor. Ons altın fiyatı gün içinde en düşük 1751 dolar en yüskek ise 1759 dolar seviyesini gördü.

  

GRAM ALTIN DÜŞÜYOR..

Yurt içi piyasalarda gram altın ons altın ve dolar kurunun seyrine göre hareket ediyor.  Haftaya 1040 liradan başlayan gram altın 1022 lirqadan işelm görüyor.

Doların altın fiyatlarındaki uyguladığı baskı ile altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Ons altının düşmesi tüm altın fiyatlarının değer kaybetmesine neden oluyor.

İslam Memiş altın ve dolar için öyle bir rakam verdi ki... O gün yer yerinden oynayacak! Duyduk duymadık demeyin

Altın ve dolar yönünü belli etti peki euro ne oldu? Yatırımcılar dikkat! Cebinde 1 euro olanları bile ilgilendiriyor

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Kıyıda köşede 1 gram bile altını olan acil bakın! 19 Ağustos altın fiyatları

İslam Memiş, gram altına yönelik yeni açıklaması ile ağızları açık bıraktı! İşte detaylar!