26 / 05 / 2024

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altın’da son durum ne?

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altın’da son durum ne?

Altın fiyatlarının son durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Dolar kendini toparlamaya başlarken, altın fiyatlarının gidişatı belirsizliğini koruyor. İşte detaylar!



Geçtiğimiz günkü Fed tutanakları faiz artışını ve resesyon ihtimalini güçlendiriyor.  Tutanakların ardından dolar güçlenmeye devam ederken altın fiyatı adeta kan kaybına uğruyor. Spot altının onsu 1730 doların altında bir seyir tuttu ve son 9 ayın en düşük seviyelerine yaklaşmış oldu.  Dolar endeksi de 107 seviyesini geçerek 2002 yılından bu yana en güçlü dönemini yaşamaktadır.

Spot altının onsu geçtiğimiz gün 1740 doların altında kapandı ve böylelikle 6 ayın dibini görmesinden sonra gelen Fed tutanakları ile düşüşüne devam etti.

Tutanaklar Temmuz sonunda yapılacak toplantısında 75 baz puan faiz artışı ihtimalini güçlendirirken enflasyonda yüzde 2 hedefinin yakalanmasının beklenenden uzun sürebileceğine yönelik öngörü ve resesyon endişelerinin fiyatları yükseltebileceğine yönelik tespitler doları güçlendirirken emtialarda satışa sebep oldu. Dolar endeksi 107 puanı aşarak son 21 yılın zirvesine çıkarken ABD 10 yıllıkları 2.92'ye yükseldi ve altın üzerindeki satış baskısı da bir o kadar arttı. Piyasalarda ABD işsizlik maaşı başvuruları, özel sektör istihdam oranları ve cuma günkü tarım dışı istihdam rakamları dikkatle izleniyor. Analistler altında destek noktaları olarak 1725, 1700 ve 1675 doları işaret ediyor. Desteğin kırılması durumunda altında son 9 ayın en düşük seviyelerini görecek.

8 TEMMUZ CUMA GRAM, ÇEYREK NE KADAR?

Altın fiyatları en çok merak edilen konulardan biridir. 8 Temmuz 2022 altın fiyatlarına bir göz atarsak; ons altın şu sıralarda alış fiyatı olarak 1.739,8 TL iken satış fiyatı ise, 1.740,4 TL olarak işlem görüyor. Gram altın da şu anlarda alış fiyatı olarak 967,28 TL iken satış fiyatı da 985,77 TL’den işlem görmektedir.

BİM 8 Temmuz kataloğu! 8 Temmuz Cuma BİM kataloğu yayınlandı mı?

7 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller hangileridir? Evde bakım maaşı Temmuz zammı ile ne kadar oldu?

Almanya’da iş imkanı! Saatlik ücret dudak uçuklattı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön