15 / 05 / 2024

Altın fiyatları rekora gidecek! Üç uzman tek tahminde birleşti

Altın fiyatları rekora gidecek! Üç uzman tek tahminde birleşti

ABD istihdam verileri ve bankacılık sektöründe görülen gelişmeler gram altın fiyatlarını da etkiliyor. 1.100 TL olarak görülen gram altın fiyatı 1.145 seviyelerine yükselirken yatırımcılar da uzmanların yaptığı açıklamaları da merak ediyor. İşte tüm detaylar...



ABD'deki tarım dışı istihdam verilerinde görülen verilerin beklentinin üzerinde çıkması ile birlikte ons altın fiyatı da Cuma günü itibariyle yükseliş gösterdi. 1830 dolar seviyelerinde görülen ons altın fiyatı ABD'de istihdam verilerinin açıklanması ile birlikte 1870 seviyelerine kadar tırmadı. Uzun süredir düşüş eğilimi içerisinde olan ons altın fiyatı haftalık bazda %0.7 oranında prim yaparak Pazartesi itibariyle 1145 TL seviyelerine kadar tırmandı. 

Yatırımcılar uzman isimler tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ederken İslam Memiş, Mehmet Ali Yıldırımtürk ve Ahmet Deniz Yağbasan altın fiyatları hakkında dikkat çeken tahminler yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön