26 / 07 / 2024

Altın fiyatları rekora gidecek! Üç uzman tek tahminde birleşti

Altın fiyatları rekora gidecek! Üç uzman tek tahminde birleşti

ABD istihdam verileri ve bankacılık sektöründe görülen gelişmeler gram altın fiyatlarını da etkiliyor. 1.100 TL olarak görülen gram altın fiyatı 1.145 seviyelerine yükselirken yatırımcılar da uzmanların yaptığı açıklamaları da merak ediyor. İşte tüm detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


PİYASA FİYATLARINI ONS ALTIN BELİRLİYOR

Uzmanlar tarafından yapılan yorumlar dikkat çekerken altın ve para piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, gram altın fiyatlarında dolar ve TL'den ziyade ons Altın fiyatlarının daha belirleyici olduğunun altını çizdi. FED tarafından alınan faiz kararlarının Piyasayı fiyatlandırdığını ifade eden Yıldırımtürk, iç piyasada seçim sürecine odaklı bir seyir izlendiğini dile getirdi. Dolar fiyatlarının TL'ye göre daha stabil olduğunu aktaran uzman isim, gram altın fiyatlarının ons altına hareketle ön planda olduğunu aktardı. Yıldırımtürk, “Vatandaşın dövizden ziyade altına daha çok itibar ettiğini görüyoruz. Gram altın fiyatlarında önümüzdeki dünlerde 1250 TL seviyesinin geçileceğini düşünüyorum.” dedi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ SON VİRAJ
ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, 14 Mart 2023 tarihinde açıklanan ABD TÜFE verilerini işaret ederek, Şubat ayında görülen rakamların %5,9 olduğunu ifade etti. Son açıklanan veriler kapsamında beklentinin daha yüksek olduğunu aktaran Yağbasan, bu fiyatların kısa vadede veriler için beklentiyi aşabileceğini aktardı. Ortaya çıkan senaryonun Altın fiyatlarında kısa vadede İyi olmayacağını belirten Yağbasan, orta ve uzun vadede yılın ikinci yarısından itibaren 2000 dolar seviyelerinde rakamların görülebileceğini ifade etti. Yağbasan, “Ons altında 2000 dolar senaryosu destek bulursa, gram altında da 1250-1300 TL bandına doğru bir hareketlilik, yılın ikinci yarısı itibarıyla bizi bekliyor olabilir.” sözlerine dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön