29 / 04 / 2024

Altın fiyatları resmen piyasayı böldü! Altını olan herkes şimdi baksın! Altın fiyatları nereye gidiyor?

Altın fiyatları resmen piyasayı böldü! Altını olan herkes şimdi baksın! Altın fiyatları nereye gidiyor?

Altın fiyatları gün gün artış göstererek zirveye yaklaşıyor. Ons altın bugün 1.969 olarak doların hemen dibinde hareket ediyor. Piyasanın gözü kulağı, Fed’in önemle takip ettiği PCE enflasyonu için yapacağı açıklamada.



Ons altın dünki seansta artış gösterdikten sonra bugün yine düşüş yaşadı. Bugün ons altın 1.969 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Yatırımcılar küresel finansa yönelik düşüş ve artışları pür dikkat izlemeye devam ediyor. 

 Altın fiyatları resmen piyasayı böldü! Altını olan herkes şimdi baksın! Altın fiyatları nereye gidiyor?

YATIRIMCILAR PÜRDİKKAT TAKİPTE

Bu hafta gerçekleşen kongrede ABD bankalarının üst düzey yöneticileri Silicon Valley Bank'taki başarısızlıkların zayıf risk yönetiminden kaynaklandığını açıkladı. Bununla birlikte Beyaz Saray'ın federal bankacılık düzenleyicilerinin orta ölçekli bankalara yeni kurallar getireceği düşünülüyor. Yatırımcılar dikkatini Fed'in yapacağı açıklamalara ve ABD PCE verilerine çevirdi. 

PİYASA İKİYE BÖLÜNDÜ

CME'nin FedWatch aracı, profesyonel trader'ların 3 Mayıs'ta ki Fed toplantısında 25 baz puanlık bir oran artışı veya faiz oranlarındaki artışlara ara verme olasılığı arasında farklı görüşlerde olanlar var.  CME'nin göstergesine göre Fed tarafından yapılan her toplantıda faiz oranlarını arttırmaya yönelik politikayı durdurma olasılığı piyasayı ikiye böldü. Şahin para politikasını durdurma olasılığı yüzde 43,6 ve Fed'in oranları 25 oranında artırma olasılığı yüzde 56,4 seviyesinde seyrederken bu durum yatırımcıların hamlelerinde de etkili oluyor.

Ekonomistlerin yaptığı açıklamaya göre altın piyasası değer görmeye devam edecek. 2008 yılında Büyük Mali Kriz yaşanmıştı. En büyük bankacılık krizi olarak belirtilen bu durum sonrası altın artışı ile ons başına 2.000 doların üzerinde göreceği söyleniyor.

Peki yatırımcıların daha fazla kazanması için en iyi yatırım nedir? Gram altın bugün ne kadar? 


Geri Dön