06 / 05 / 2024

Altın fiyatları yükselmeye başladı peki 2023'te dolar duracak, altın yürüyecek mi? Euro, dolar ve altında neler olacak?

Altın fiyatları yükselmeye başladı peki 2023'te dolar duracak, altın yürüyecek mi? Euro, dolar ve altında neler olacak?

Fed'in faiz artırımını yavaşlatması ve 2023 yılında durdurması ihtimali üzerine altın fiyatlarında başlayan yükseliş 2023 yılı boyunca devam edecek mi? Euro ve dolarda neler olacak? İşte beklentiler..



 Altın fiyatlarındaki artışın yüzde 5.4’ü bulduğunu kaydeden Yıldırım, 3 Kasım’daki 1616.18 dolarlık dip düzeyinden itibaren altının onsu bir ayda yüzde 11.3 oranında arttığını ifade etti.

Doların hız kestiği, altının yükseldiği ve genelde emtianın değerleneceği bir durum 2023 yılında sürer mi? sorusunu yanıtlayan Yıldırım, JP Morgan Citigroup ve BlackRock'ın tahminlerine göre 2023'de Amerikan ekonomisinin resesyona düşme ihtimali oldukça yüksek olduğuna işaret etti. Yaşanacak resesyonun çok sert olmasının beklenmediğini de kaydeden Yıldırım,  Bank of America'nın ise endekslerin 2023 yılı boyunca genel olarak yatay seyredeceğini ancak altın fiyatlarının yüzde 20 yükselmesini beklediğini dile getirdi. Banka doların değer yitirmesini beklerken dolarla işlem gören pek çok hammaddenin de fiyatlarında yükseliş bekliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön