30 / 04 / 2024

Altın fiyatlarına seçim ve dolar etkisi!

Altın fiyatlarına seçim ve dolar etkisi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası sonucu zorlu bir sene geçiren altın fiyatları, ara seçim sonuçları öncesinde dolar endeksinde geri çekilmeden güç aldı ve dikkat çeken yükseliş yaşadı.



Yükselen faiz oranları ve kuvvetli dolar bu sene altın yatırımcılarını üzdü.

Geleneksel olarak enflasyon riskinden korunma aracı olarak görülenen altın, Amerikan Merkez Bankası FED'in agresif ürem politikası sonrasından, mart ayından görmüş olduğu 2 bin dolar seviyesinden yüzde 18 gerileyerek 1700 doların dibine indi.

Altın fiyatlarına seçim ve dolar etkisi!

Amerika Merkez Bankası'nın faiz politikasını etkileyebilecek ve perşembe günü açıklanacak Amerika enflasyon verisi öncesinde altın tutarları bugün yükselişe geçti.

Akşam saatlerinde ons altın yüzde 2,4'e yakın artışla 1720 seviyesine yaklaşırken, Amerika'de meydana getirilen ara seçimlerin sonuçlarının kıymetli metalin yönü ile alakalı yeni ipuçları sağlayacak. Bugün Amerika tahvil getirilerindeki düşüş ve dolar endeksinde geri istifa de altın fiyatlarının yükselmesinde müessir oldu.

Yurtiçinde gram altının fiyatı da yüzde 3 değerlendi ve akşam saatlerinde gram altın fiyatı bin 20 TL seviyesini aştı.

Altın fiyatlarına seçim ve dolar etkisi!

KURUMSAL TALEP FİYATLARI DESTEKLİYOR

İsviçreli yatırım bankası UBS, FED'in Şubat 2023'ten itibaren faiz artırımlarını durduracağını ve yıl sonuna kadar da 175 baz puan idndirim yapmasını bekliyor. Banka analistleri bu durumdan altının fayda sağlayacını belirterek, kurumsal yatırımcılardan gelen taleple altın fiyatlarının desteklendiğine vurgu yaptı. Peki, altın fiyatlarında son durum ne? İşte 8 Kasım 2022 altın fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön