19 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında beklentiler tek tek açıklandı! 2024'ün ilk çeyreği için buz kestiren rakam! 

Altın fiyatlarında beklentiler tek tek açıklandı! 2024'ün ilk çeyreği için buz kestiren rakam! 

Bu hafta 3 ayın en düşük seviyesi olan 1.930 dolara kadar düşen ons altında gerçek boğa koşusunun başlaması için Fed’in faiz artırımlarıyla işinin tamamlanmış olması gerekli. Uzman isimler altın fiyatları ile ilgili beklentilerini tek tek açıkladı.



Analistler, konuya ilişkin "Fed’den 2 faiz artırımı daha beklenmesi altın üzerinde baskı yaratıyor ve fiyatlar daha fazla satış baskısı görebilirler" değerlendirmesinde bulunurken, 1.930 doların altına sarkılması durumunda geri çekilmenin 1920 dolara kadar sürebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlara göre altında gerçek boğa koşusunun başlaması için Fed’in faiz artırımlarıyla işinin tamamen bitmesi gerekli. Bunun için de ABD’de çekirdek enfl asyonun kontrol altına tutulması gerekiyor. 

CAPITALIGHT: YAZ AYLARINDA FİYAT 2 BİN DOLARA YAKIN OLUR 

Bir piyasa analistine göre, ABD’nin artan borç yükü sebebiyle Fed’in agresif para politikalarını daha uzun süre devam ettiremeyecek ve bu durum altın fiyatlarını rekora yakın seviyelere destek olacak. 

Altın fiyatlarında beklentiler tek tek açıklandı! 2024 ün ilk çeyreği için buz kestiren rakam! 

Capitalight Research araştırma başkanı Chantelle Schieven, verdiği bir röportajda, altın fiyatlarının yaz boyunca ons başına 2 bin dolardan düşük, nötr bölgede kalabileceğinin altını çizdi. 

WisdomTree emtia araştırma başkanı Nitesh Shah, altın fiyatlarının bundan bir sene çok daha yüksek olmasını öngördüğü için 2 bin dolardan düşük herhangi bir fiyatın yatırımcılar için cazip bir giriş noktası olmayı sürdürdüğüne ilişkin duruşunu yineledi. 

Kuruluşa göre altın fiyatları 2024 yılının ilk çeyreğine kadar ons başına 2.285 dolara yükselecek ve değerli metal tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak. 

Uzman, altın fiyatlarının geçtiğimiz seneye göre arttığına fakat gidişatı görülen yere göre hala ucuz olduğuna vurgu yaptı.  

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Elinde altını olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! 16 Haziran Cuma altın fiyatları

Son dakika! Emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağı tarih açıklandı!

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

2023 Haziran Aile Destek Programı ile hesaplara peş peşe 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak! Bu paraları kaçırmayın!

 

 


Geri Dön