07 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında bomba tahmin! Altın piyasası karıştı! Analistlerden kritik açıklama geldi!

Altın fiyatlarında bomba tahmin! Altın piyasası karıştı! Analistlerden kritik açıklama geldi!

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki altın fiyatlarını neler bekliyor? 5 analist kritik altın öngörülerini açıkladı. İşte merak edilen soruların yanıtları...



ED-F Man Capital Markets analisti Edward Meir, altın fiyatlarıyla ilgili olarak, altın piyasasının geçen haftalarda doların yükselişi sırasında istikrarlı bir satış yaşadığını, şu an ise dolar endeksinin düştüğünü bu durumunda altın fiyatlarını yükselttiğini belirtti. 

Külçenin cazibesini daha da yükselten veriler, ABD ekonomisinin ilk çeyrekte koronavirüs vakalarının tekrar hareketlenmesi ve hükümetten pandemik yardım tutarındaki gerilemenin ortasında beklenmedik bir şekilde daraldığını ortaya koydu. ABD iş gücü maliyetleri,  ilk çeyrekte 21 senenin en yükseğine ulaşarak, yüksek ücret enflasyonuna dikkat çekti. Meir, bu konuyla ilgili olarak, GSYİH verileri ve istihdam için maliyet endeksinin enflasyonun hala oldukça sıcak olduğunu gösterdiğini ve bunun altını desteklediğini vurguladı. 

Altın fiyatlarında bomba tahmin! Altın piyasası karıştı! Analistlerden kritik açıklama geldi!

Altın, yükselen enflasyon ve belirsizliklere karşı bir korunma şeklinde görülüyor. Fakat artan faizler, faizsiz varlığı elde tutmanı fırsat maliyetini yükseltiyor ve daha cazibeli hale getiriyor. 

Kitco kıdemli analisti Jim Wyckoff, konuyla ilgili olarak, "Avrupa Rusya’ya olan enerji bağımlılığıyla boğuştuğu ve Rusya’nın Avrupa ülkelerine doğal gaz ve petrol tedarikine baskı uyguladığı için altın fiyatları güvenli liman talebi görüyor" dedi ve Rusya ile Ukrayna savaşının yoğunlaşması ve ve Vladimir Putin’in Batı karşıtı söylemlerini sıklaştırmasının olumlu olmayan bir sonuca işaret ettiğini dile getirdi. 

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Altın fiyatlarında bomba tahmin! Altın piyasası karıştı! Analistlerden kritik açıklama geldi!

Spartan Capital Securities baş piyasa ekonomisti Peter Cardillo, altın fiyatının bu hafta doların güçlü artışıyla ezildiğine, bunun hisse senedi piyasalarındaki dik bir satışla bağdaştırılabileceğine dikkat çekiyor. 

Peter Cardillo, "Teknik açıdan bakıldığında, piyasa ciddi bir gerileme yaşadı. Savaş ve enflasyon faktörleri altının yeni zirvelere çıkması için sağlam bir gerekçe oluştururken, yukarıda bahsettiğimiz kombinasyon metal için moral bozucu bir faktör gibi görünüyor" açıklamasında bulundu ve teknik hasara rağmen uzun vadeli görünümün olumlu olduğunu dile getirdi. Cardillo, "Bu nedenle son düşüşten yararlanır ve uzun vadeli pozisyonlarımıza ekleriz" şeklinde konuştu. 

Altın fiyatlarında bomba tahmin! Altın piyasası karıştı! Analistlerden kritik açıklama geldi!

Bu hafta altın, 1.880 dolar civarında Şubat'ın sonundan beri en düşük seviyelerini kaydetti.  TD Securities ekonomistleri, Çin karantinalarının sarı metal piyasasında talep tedirginliklerini artırdığını ifade ediyor. 

"Geçen Cuma gününden bu yana Şanghay traderlarının long pozisyon tasfiyeleri devam etti. Ne de olsa, artan karantinanın sarı metale yönelik iç talep üzerindeki etkisine ilişkin endişeler ortaya çıkıyor" değerlendirmesinde bulunan ekonomistler, ekonomik aktivite düşerken, mücevher satışlarının da gerilemesinin mümkün olduğuna ve bunun da altın için önemli bir desteği aşındırdığına dikkat çekti. 

Ekonomistlere göre, altın böcekleri şahin bir Fed’in namlusuna bakarken ve Ukrayna’daki savaşla bağlantılı güvenli liman akışları sönmeye geçerken, yatırım talebi görünümünde de sessizlik korunuyor. 

Uzman isimler, konuyla ilgili olarak "Katılımcılardan oluşan bir grup ayrıca, Fed’in arz yönlü enflasyonu çözme yeteneğinin sınırlı olmasını bekliyor. Bu da altının bir değer deposu olarak yüksek talep göreceği stagflasyonist bir rejimi savunuyor. Bununla birlikte, fiyatlardaki düşüş, geçen ayki enflasyon baskısının zirveye ulaşmış olabileceğini bekleyen büyüyen bir grubu işaret ediyor" açıklamasında bulunarak öngörülerini dile getirdi. 

Altın fiyatlarında bomba tahmin! Altın piyasası karıştı! Analistlerden kritik açıklama geldi!

Pablo Piovano’nun altın öngörüsü 1.930 dolar

Kriptokoin'in aktardığına göre; altın vadeli işlemleri için CME Group’un ön veri rakamları dikkate alındığında, önceki geri çekilmeyi tersine çevirerek Perşembe günü 7 bini geçen sözleşme arttı. Bunun yerine hacim, Perşembe günü yaşanan yükselişi geride buraktı ve yaklaşık 11 bin kontrat küçülme sergiledi. 

Analiste göre, Perşembe günkü altın fiyatlarındaki makul kazanımlar, yükselen açık faizin ortasındaydı ve çok yakın vadede yukarı yönlü momentumun sürmesine izin verdi. 55 günlük SMA’daki acil hedef 1.930 dolar seviyesinde oldu. 

Türk ekonomisiyle ilgili bomba tahmin! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Ayçiçek yağına zam kapıda! Hemen alın! Şok, A101, Migros ve Carrefoursa... İşte 1 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Merkez Bankası'nın dolarla ilgili planı dumur etti! Elinde dolar olanlar dikkat

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücretle ilgili yeni gelişme nedir? Gözler bu toplantıda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön