28 / 10 / 2024

Altın fiyatlarında fark 400 TL'yi buldu! Altın nereden alınmalı? Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL?

Altın fiyatlarında fark 400 TL'yi buldu! Altın nereden alınmalı? Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik dikkat çekerken altın almayı düşünenlerin aklında da birçok soru bulunuyor. Peki altın nereden alınmalı? İşte ayrıntılar... 




Altın, yatırımcıların bir kısmı için 'güvenli liman' şeklinde görülüyor fakat altın alırken hangi altının, nereden alınacağı konusu kafa karışıklığı oluşturabiliyor. Yatırımcılar altını gram olarak mı, çeyrek olarak mı, hurda mı yoksa bilezik ya da kolye gibi ziynet eşyası olarak mı alması gerektiğini merakla araştırırken, diğer taraftan da  altının bankadan mı, döviz büfesinden mi yoksa kapalı çarşıdan mı alınmasının daha mantıklı olduğu merak ediliyor. 

Ekol TV'de yer alan habere göre; altında herkesin amacı ucuz fiyatlardan alıp pahalıya satabilmek oluyor. Bu sene yüzleri güldüren tek yatırım aracı da altın oldu. Sarı metal yılın başında bu güne yatırımcılarına neredeyse yarı yarıya kazanç sağladı. 

Durum bu şekilde olunca elinde parası olanlar dövizden ve borsadan ziyade altına yöneldi. Peki, aradaki al-sat farkının en düşük olması için altını nereden almak gerekiyor? İnternetten mi bankadan mı yoksa kuyumcudan mı altın almak daha mantıklı?

Altın fiyatlarında fark 400 TL yi buldu! Altın nereden alınmalı? Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL? 

MAKAS 400 TL'Yİ BULUYOR 

Mikrofon uzatılan yatırımcılardan bir bölümü bu soruya 'kuyumcu' derken kapalı çarşıda gram altının makası 30-40 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bankalarda ise iki katını bulunuyor. Bir taraftan diğer seçenek de internet oluyor. O zaman da 24 ayar gram altın için makas 300-400 TL'ye kadar çıkıyor. 

Akıllardaki bir diğer soru ise ne şekilde alınacağı; kesme altın mı gram altın mı yoksa çeyrek altın almak mı daha mantıklı? 

100 gram 24 ayar kesme altın ile aynısının paketlenmiş gram altını arasındaki fark yaklaşık 800 Türk Lirası oluyor. Fakat kesme altını satmanın da kolay olmadığına dikkat çekildi. 

Mikrofon uzatılan bir kuyumcu konuya ilişkin açıklamasında, "Bazı kuyumcular bunu bilmediğinden dolayı almak istemiyor. Paketli sertifikalı gram altın aldığınız zaman Türkiye içerisini geçtik, binin uçağa gidin Almanya'da satın, Hollanda'da satın, geçerliliği var, uluslararası geçerliliği var" ifadelerine yer verdi. 

Altın fiyatlarında fark 400 TL yi buldu! Altın nereden alınmalı? Gram altın, çeyrek altın bugün kaç TL? 

SON DAKİKA ALTIN FİYATLARI 27 EKİM 2024 

ONS ALTIN

ALIŞ: 2.746,88 dolar
SATIŞ: 2.748,13 dolar

GRAM ALTIN

ALIŞ: 3.028,62 Türk Lirası
SATIŞ: 3.029,22 Türk Lirası

ÇEYREK ALTIN

ALIŞ: 5.118,00 Türk Lirası
SATIŞ: 5.173,00 Türk Lirası

Artık kira sözleşmeleri e-Devlet'ten yapılacak! Çalışmalar tamamlandı: İki aşamada uygulanacak! 

Atıl araziler 6 içinde tespit edilecek: Devlet, arazi sahiplerine kira ödeyecek!

Konut siteleri için denetim talebi geldi! 

CUMHURİYET ALTINI

ALIŞ: 20.411,00 Türk Lirası
SATIŞ: 20.606,00 Türk Lirası


Geri Dön