29 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında iki kritik gün! Bu tarihleri unutmayın

Altın fiyatlarında iki kritik gün! Bu tarihleri unutmayın

Altın yatırımcıları Çarşamba günü yayımlanacak Fed’in son toplantı tutanakları ile Perşembe günü açıklanacak olan ABD’nin son enflasyon rakamlarına gözler çevrildi. İşte tüm detaylar...



Altın fiyatları geçen haftalarda 2,5 yılın dip seviyesini görmüş oldu. Altın piyasası yıl başından bu yana yüzde 12 kaybettirse de geçen hafta kısa vadeli bir ralli görerek 1700 doların üzerine çıktı. Bu yükseliş altındaki kaybı yüzde 6’ya kadar düşürmüş oldu. Ancak Çarşamba günü yayımlanacak Fed toplantı tutanakları ve Perşembe günü duyurulacak. ABD enflasyon verisi öncesinde altının ons fiyatı haftaya düşüşle geçti. Ons altın şu sıralar yeniden 1700 doların altında fiyatlanmakta. Gram altın fiyatı ise 1000 lira sınırına doğru yeniden düşüşte. Şu sıralar 1005 liradan alıcı ile bulmakta.

FED TUTANAKLARI İZLENECEK
Fed'in Çarşamba günü paylaşılacak olan son toplantı tutanaklarının, enflasyonun durumu ve faizlerin gelecekteki seyrine ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor. Fed yetkilileri tarafından yapılan son yorumlar finans piyasalarındaki çalkantının, merkez bankasının kendi hedefinin üç katından fazla seyreden enflasyonu düşürmek için harekete geçmekten caydırmayacağını gösterirken yatırımcılar hafta boyunca birçok Fed yetkilisini dinleyecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön