16 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında iki kritik gün! Bu tarihleri unutmayın

Altın fiyatlarında iki kritik gün! Bu tarihleri unutmayın

Altın yatırımcıları Çarşamba günü yayımlanacak Fed’in son toplantı tutanakları ile Perşembe günü açıklanacak olan ABD’nin son enflasyon rakamlarına gözler çevrildi. İşte tüm detaylar...



ABD ENFLASYON VERİLERİ FED’İN YOLUNU BELİRLEYECEK
Perşembe ise altının kader günü olacak. Analistler Cuma günkü istihdam raporunun, Fed'in büyümeyi zayıflatarak yüksek enflasyonu düşürme çabalarına rağmen iş gücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini göstermesiyle birlikte, Perşembe günü enflasyonun yine yükseldiğini gösteren verilerin, Fed'in daha da şahinleşmesine yol açabileceğini belirtiyor.

Ekonomistler temel enflasyon oranının ılımlı olmasını beklerken gıda ve yakıt maliyetlerini hariç tutan çekirdek enflasyonun Eylül ayında hızlanarak Fed'i, Kasım ayında art arda dördüncü kez 75 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirmek üzere girdiği yolda tutması bekleniyor.

“ALTIN İÇİN HAVA İYİMSER DEĞİL”
Dünya çapındaki merkez bankaları, benzeri görülmemiş bir senkronize faiz artırımı döngüsü içine girdi. Ancak bu durum Birleşmiş Milletler’den gelen bir uyarı da dahil olmak üzere bazı ciddi şüphelere neden oluyor. Bu endişelerin ortasında, yavaşlayan ekonomik büyümeye yanıt olarak bir Fed eksenine ilişkin artan beklentiler var. analistler Fed’in agresif faiz artışlarına devam etmesinin, altın üzerindeki baskının devam edeceği anlamına geldiğini ifade ediyor. Bununla birlikte, altını destekleyen yüksek enflasyon ve jeopotilitik riskler de bulunuyor. Bu etkilerin hangi yönde ağırlık kazacağı, altının bundan sonraki rotası hakkında daha fazla fikir verecek. Faiz artışlarının ekonomiler üzerindeki etkisi dikkate alındığında, Fed’in kararlığının ne zamana kadar süreceği de önem kazanıyor. Analistler şimdilik, Fed’in şahin duruşundan taviz vermesinin pek olası olmadığını söylüyor. Çünkü, Başkan Jerome Powell, enflasyonun kontrol altına alınmamasının daha acı sonuçları olacağını söyledi. Bu yüzden, analistler genel olarak altın konusunda iyimser değil.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön