26 / 07 / 2024

Altın fiyatlarında oluşan makasın perde arkasında neler var? Bu seviyelerden altın alınır mı?

Altın fiyatlarında oluşan makasın perde arkasında neler var? Bu seviyelerden altın alınır mı?

Dövizden sonra altın fiyatlarında da üçlü fiyat oluştu. Londra’daki fiyatlara göre gram altının bin 250 liradan satılması gerekiyor. Ancak serbest piyasada gram altın bin 350 liradan işlem görüyor. Altın sertifikalarında ise altının gramı bin 430 liraya denk geliyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


BU SEVİYELERDEN ALTIN ALINIR MI?

Altın sertifikalarının fiyatlarının serbest piyasadan da yüksek işlem görmesinin nedeni olarak ‘spekülasyon’ un gösterildiğinin altını çizen Korcan, bu kadar fiyat farklılığının olduğu bir ortamda altına yatırım yapılıp yapılmayacağı sorusuna da yanıt aradı. Uzmanlar ithalattaki sınırlamaların gevşetilmesi halinde Londra ile makasın aşağı yönlü kapanabileceğini belirtirken, bu durumda yurt içinde fiyatların aşağıya gelebileceğini öngörüyor. Bugün gram altına yatırım yapanların kara geçebilmesi için kurların artmadığı varsayımına göre ons fiyatının yüzde 10’un üzerinde artması gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön