16 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında tarihi gün yaklaşıyor! İslam Memiş olacakları sıraladı

Altın fiyatlarında tarihi gün yaklaşıyor! İslam Memiş olacakları sıraladı

Altın fiyatlarında tarihi günler yaklaşıyor. Altın alacaklar bu tarihe kilitlendi. Finans Analisti İslam Memiş ise seçim sonrası piyasalarda yaşanacaklara karşı yatırımcıyı uyardı.



2018 SEÇİMLERİNDEN SONRA ARTTI
Gram altın 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardından belirsizliğin ortadan kalmasıyla yükselişe geçti. 2018 yılına 158 TL olarak başlayan altın, seçimlerden sonra Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kazanması ve o dönem küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerle 190 TL’ye kadar yükseldi.

BANKACILIK KRİZLERİ VE ABD ENFLASYON VERİLERİNDEN DESTEK BULDU
ABD’de başlayan finansal krizleri altının Fed’in faiz artırım hareketlerinden koruyarak psikolojik seviyelerin altına düşmesine engel oldu. ABD'de hafta içinde açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda yıllık bazda yüzde 4,9 ile piyasa beklentilerinin hemen altında artarken, yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bu veri ise Fed’in gelecek günlerde güvercin adımlar atacağı şeklinde yorumlandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön