15 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Dolar fırladı, ons düştü

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Dolar fırladı, ons düştü

Dolarda yaşanan yukarı yönlü hareketlenmenin ardından ons altında geri çekilme yaşanıyor. Ons altın 1743 dolar seviyesinde işlem görmesinin ardından 24 ayar gram altın fiyatı 1015 seviyelerine kadar geriliyor.



Piyasalarda yaşanan dalgalanma altın fiyatlarını sirayet etti. Yükseliş trendine giren dolar sonrası ons altın fiyatı 1743 dolar seviyelerinde seyrediyor. Dolar endeksinin 108 seviyesinin üzerine çıkması da bu gerilemede etkili olan faktörlerden biri.

FED'İN TAVRI BELİRSİZ
Fed'in 20-21 Eylül'de açıklayacağı faiz kararına da odaklanan piyasalar belirsizlik oluştuğu için yön bulmakta güçlük çekiyor. En çok da bu durumdan altın etkilenmekte.

Analistler ons altının 1744 dolar seviyelerinde kalmasını önemli olarak vurgularken bu seviyenin altına inilmesi halinde 1730 dolara gerileme olabileceğine duyurdular. Tersi durumda ise 1762 dolara doğru yükseliş olabileceğini söylediler.

Yukarı hareketlerde ise ilk direnç 1762 dolar/ons düzeyinde... Spot altın şu sıralarda 1745,23 dolar/ons seviyesinden işlem görmekte. Gram altın ise kritik seviyeye yaklaşarak 1015 TL seviyesini gördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön