28 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Gram altın, ons altın, çeyrek altın...

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Gram altın, ons altın, çeyrek altın...

Enflasyon ortamında güvenli liman olarak en çok tercih edilen yatırım aracı olan altın için Hollandalı ve Kanadalı dev banka yeni tahmin yaptı. Uzmanlar altın fiyatları için 2022 ve 2023 tahminlerini duyurdu.



Altın fiyatları dün bir ayın en düşük seviyesine gerilerken, düşüşte ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole sempozyumunda yaptığı konuşması etkili olarak karşımıza çıktı. Powell konuşmasında yüksek enflasyon sebebiyle belirli bir süre daha faiz artırımlarına devam edeceklerinin mesajını paylaştı.

Ons altın dün 1738 dolardan yüzde 1’lik düşüşle 1720 dolara kadar düştü. Bu sabah ise 1737 dolardan işlem görmekte. Haftayı 1015 liradan tamamlayan gram altın, pazartesi gününe 1007 liradan başlamasının ardından 31 Ağustos Çarşamba günü 1009 liradan değerlenmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön