14 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Gram altın, ons altın, çeyrek altın...

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Gram altın, ons altın, çeyrek altın...

Enflasyon ortamında güvenli liman olarak en çok tercih edilen yatırım aracı olan altın için Hollandalı ve Kanadalı dev banka yeni tahmin yaptı. Uzmanlar altın fiyatları için 2022 ve 2023 tahminlerini duyurdu.



KANADALI BANKANIN ALTIN BEKLENTİSİ
Kanadalı yatırım bankası TD Securities stratejistlerine göre ise, Fed Başkanı Powell’ın şahin konuşması altın üzerinde ağırlık yaratacağı ifade edildi. Startejistler, Fed’in 2023’e kadar şahin bir yörünge izlemeye devam edeceğine dair artan beklentilerin, para yöneticilerini agresif bir şekilde altın pozisyonlarını azaltmaya sevk ettiğini kaydetmekteler. Bu bağlamda stratejistler, “Fed, daha uzun bir süre için önemli ölçüde daha yüksek faizlere vurgu yaptı. Bu yüzden, külçede yukarı yönlü potansiyelin olmaması, yatırımcıları uzun vadeli riskleri azaltmaya da ikna etmiş oldu. Powell’ın şahin üslubunu dikkate alırsak, altın pozisyonundaki azalmanın ve aşağı yönlü fiyat baskılarının devam edeceğini tahmin etmekteyiz” yorumunda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön