14 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Gram altın, ons altın, çeyrek altın...

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Gram altın, ons altın, çeyrek altın...

Enflasyon ortamında güvenli liman olarak en çok tercih edilen yatırım aracı olan altın için Hollandalı ve Kanadalı dev banka yeni tahmin yaptı. Uzmanlar altın fiyatları için 2022 ve 2023 tahminlerini duyurdu.



ALTINDA DÜŞÜŞ İÇİN İKİ SEBEP AÇIKLADILAR
“Altında mevcut seviyelerden sadece mütevazı bir düşüş beklemekteyiz. Zaten yüksek seviyelerden başka bir güçlü ralliyi hesaba katmıyoruz. Bununla birlikte bu beklenti, ABD dolarının nispeten güçlü kalması beklentimize dayanmakta” diyen uzman isim şu değerlendirmeyi yaptı:

“İkincisi, ABD reel faizlerinin bir zirveye yakın olduğunu veya zaten zirveye ulaştığını düşünmekteyiz. Sonuç olarak, bu itici güç, mevcut seviyelerden altın fiyatları üzerinde önemli bir baskı oluşturmaz. Üçüncüsü, 1.680-1.700 dolar seviyesinde yer alan çok önemli bir destek alanı mevcut. Bu seviyelerin tekrar test edilmesini ve fiyatların geçici de olsa bu seviyelerin altına inmesini beklemekteyiz.”

ALTINDA 2023 İÇİN İYİMSER TAHMİN
Ancak uzman isim altın fiyatlarının 2023’te yükseleceği konusunda iyimser açıklama yaptı. Boele, altının gelecek yılın sonuna kadar 1.900 dolara yükseleceğini öngörerek, “Yalnızca ABD dolarının zayıflamasını beklememekteyiz. Aynı zamanda Fed’in 2023’ün ikinci yarısında faiz oranlarını düşürmeye başlamasını tahmin ediyoruz. Bunun üzerine, daha düşük ABD reel faizleri öngörmekteyiz. Sonuç olarak, altın fiyatlarının önümüzdeki yıl toparlanması mümkün” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön