14 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Gram altın, ons altın, çeyrek altın...

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Gram altın, ons altın, çeyrek altın...

Enflasyon ortamında güvenli liman olarak en çok tercih edilen yatırım aracı olan altın için Hollandalı ve Kanadalı dev banka yeni tahmin yaptı. Uzmanlar altın fiyatları için 2022 ve 2023 tahminlerini duyurdu.



Piyasa analistleri gelişmeleri yorumlarken Fed Başkanı’nın Cuma günkü yorumlarının altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceği anlamını taşıdığını belirtti. Vatandaşlar piyasadaki hareketliliği merakla izlerken Hollandalı dev bankadan flaş bir altın değerlendirmesi yapıldı.

YIL SONU ALTIN TAHMİNİ
ABN AMRO’nun kıdemli altın stratejisti Georgette Boele, Federal Rezerv’in Fed Fon oranını yüzde 4’e yaklaştırabileceğini ifade ediyor. Bu yüzden, altın fiyatlarının yılı 1.700 dolar civarında kapatacağını öngörmekte.

Hollanda bankasının önceki tahmini, kıymetli metalin yılı yaklaşık 2.000 dolar seviyesinde bitireceği yönünde yer alıyordu. Bankanın yeni fiyat hedefi keskin bir düşüşe işaret etmekte. Tahmindeki düşüş, altın fiyatlarının 1.750 dolar civarında seyretmesiyle gelmekte. Boele, bu yıl şimdiye kadar altın fiyatlarının yüzde 3,6 düştüğünü söylemekte. Buradan hareketle, fiyatların geçen ayın en düşük seviyelerinin üzerinde sağlam bir destek tutmasının beklendiğini kaydetmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön