18 / 05 / 2024

Altın fiyatlarını alt üst edecek kıyamet için analistler gün ve saat verdi!

Altın fiyatlarını alt üst edecek kıyamet için analistler gün ve saat verdi!

Bugün ons altın rekor üstüne rekor kırarak 2 bin dolara doğru hızlanırken, gram altın 1.171 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altın almak isteyenler bu haberi okumadan altın almamalı! İşte ayrıntılar...



DOLARDAKİ DÜŞÜŞ ALTINI DA ETKİLEDİ

Dolar endeksi, 20 yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra Eylül ayında yüzde 20'den fazla düştü, ancak devam eden bu zayıflığın, yıla yüzde 5'lik bir yükselişle başlayan altın fiyatını daha da desteklemesi bekleniyor. Piyasa analistleri, resesyon durumunda doların zayıflamaya devam etmesini beklediklerini söylediler.

Circle Squared Alternative Investments’ın CEO’su Jeffrey Sica, “Güvenliğe kaçış var. Altın fiyatı, piyasalar düşerken daha iyi görünüyor,” şeklinde konuştu. Ayrıca analist, ABD dolarının zayıfladığını ve altının yükselmesini görmemizin nedenlerinden birinin de bu olduğunu açıklıyor. Analistler rallinin buradan hızlanarak devam edeceğini söylüyor.

Altın fiyatlarını alt üst edecek kıyamet için analistler gün ve saat verdi!

ALTIN FİYATLARI İÇİN REKOR TAHMİN

Bu doğrultuda teknik analist Avi Gilburt da altın fiyatları için çok yüksek bir tahmin söyledi. Analist ons altın için yapmış olduğu tahmininde fiyatların 2.428 dolara yükselmesini beklediğini söyledi.

IG Market stratejisti Yeap Jun Rong ise şunları aktardı:

"Altının bu yıl 2.000 doları görmesi mümkün. Ancak bunun için ABD Merkez Bankası Fed’in mevcut piyasa faiz artırımı beklentilerini doğrulamak için şahin tonda bir düşüş görmemiz gerekiyor" 

Altın fiyatlarını alt üst edecek kıyamet için analistler gün ve saat verdi!

PİYASALARIN TAKİBİNDE FED FAİZ KARARI VAR

Bu arada dikkatler, ABD Merkez Bankası'nın (FED) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından alınacak kararlara çevrildi. ABD merkez Bankası (FED) 2023 takvimi doğrultusunda, FED birinci faiz toplantısını 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde düzenleyecek. Kararın ardından FED Başkanı Powell'ın 1 Şubat günü 21:30 civarında açıklama yapması beklenmektedir.

Altın fiyatlarını alt üst edecek kıyamet için analistler gün ve saat verdi!

FED YÖNETİCİSİ WALLER’DAN FAİZ MESAJI

FED Guvernörü Christopher Waller New York'ta düzenlenmiş bir etkinlikte 1 Şubat'ta yapılacak toplantıda faiz artırımının hızını düşürebileceklerini aktardı. Fakat enflasyonda zafer ilan edebilmek için erken olduğu söyleyen Walker, “Verilere bakıldığında biraz türbülans yaşayacağız. Bu nedenle gelecek toplantıda 25 baz puanlık artıştan yanayım. Hedefimize ulaşmak için daha gidecek yolumuz var. Parasal sıkılaşmanın devam etmesini destekliyorum” şeklinde konuştu. Ek olarak, Waller ekonomide yumuşak bir inişin de olabileceğini aktardı.

Altın fiyatlarını alt üst edecek kıyamet için analistler gün ve saat verdi!

"FED'İN SABIRLI OLMASI GEREKİYOR"

Kansas City FED Başkanı Esther George da Bloomberg'e vermiş olduğu bir röportajda hizmet sektörünü göstererek fiyat baskılarının azalıp azalmadığını izlemek için FED'in 'sabırlı' olması gerektiğini söyledi. Bu ay sonunda görevini bırakmaya hazırlanan George “Enflasyon hala hedefimizin oldukça üzerinde seyrediyor. Benim takip ettiğim alan hizmet sektörü ve oradaki enflasyonist baskıların devam edip etmediği. Doğru yolda olduğumuzu anlamak ve yüzde 2’lik hedefimize ulaşmak için sabırlı olmalıyız.” dedi.

Emekliye rahat nefes aldıran müjde! Bankalar el ele verdi! 11 bin TL promosyon verecek!
Emeklinin yüreğini ağzına getiren son dakika gelişmesi! Emekliye kıdem tazminatı sürprizi!
Altın yıl ortasında bu kadar olacak! Duyan cüzdanını alıp kuyumcuya ışınlanacak! Şimdi umursamayan sonra pişman olur!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön