28 / 04 / 2024

Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında şok! Emtia piyasasında neler oluyor?

Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında şok! Emtia piyasasında neler oluyor?

Emtia piyasasında bir önceki hafta yaşanan artışlar geçtiğimiz hafta yerini düşüşlere bıraktı. Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında son durum ne? İşte emtia piyasasındaki gelişmeler...



EMTİA PİYASASINDA SATIŞ BASKISI 

Geçtiğimiz hafta altın yüzde 3, gümüş yüzde 9,3, platin yüzde 1,8 ve paladyum yüzde 9,3 geriledi. 

Altın, beklentilerin üzerinde gelen ABD enflasyonunun daha agresif faiz artışlarına işaret etmesinden sonra haftayı kayıpla bitirdi. 

Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında şok! Emtia piyasasında neler oluyor? 

Metallere de genel olarak aşağı yönlü bir seyir kaydedildi. Tezgah üstü piyasada bakır yüzde 0,9 ve kurşun yüzde 1,4 değerlenirken, ikel yüzde 4,2, çinko yüzde 1,6 ve alüminyum yüzde 0,6 değer kaybı yaşadı. 

Beyaz Saray'ın Rus alüminyumuna yaptırım uygulayacağına ilişkin haberlere karşın yüksek enerji fiyatlarından dolayı talebin azalmasıyla alüminyum fiyatlarında gerileme kaydedildi. 

Geçtiğimiz hafta enerji emtialarında da düşüşler kaydedildi. Brent petrol yüzde 7,2 ve New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gaz yüzde 4,4 düşüş yaşadı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), artan talep endişeleri ve arz yönlü belirsizlikleri vurgulayarak, bu sene ve 2023 yılında ilişkin petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü güncelledi. EIA'nın "Ekim 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"nda, bu sene için Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının 102,09 dolar olacağı öngörüldü. bu rakam eylül raporunda 104,21 dolar olarak belirtilmişti. 

Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında şok! Emtia piyasasında neler oluyor?

Geçtiğimiz hafta tarım emtialarında dalgalı bir seyir gerçekleşti. Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday yüzde 2,2 ve pirinç yüzde 0,5 düşerken, mısır yüzde 1,1 ve soya fasulyesi yüzde 1,2 değerlendi. 

Şeker yüzde 0,8 değer kazanırken, kahve yüzde 9,5, pamuk yüzde 1,4 ve kakao yüzde 1 değer kaybı yaşadı. Ekili alanların azalmasıyla üretime yönelik endişeler soya fasulyesi fiyatlarının  artmasını sağladı. 

Vadeli işlem ve emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, ABD'de enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin emtialar genelinde satışlara neden olduğunun altını çizdi ve emtialarda üretimdeki düşüşe rağmen yüksek enflasyon nedeniyle merkez bankalarının faiz artırımlarını sürdüreceği endişelerinin olduğuna dikkat çekti. 

Gram altının 1.050 TL olacağı tarih belli oldu! Pür dikkat bakın! Son tünele giriliyor

Motorine bu gece 1 lira 39 kuruş zam geliyor! Akaryakıtta son dakika! Opet, PO, BP, Total, Shell 17 Ekim fiyat listesi

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrolün varili ne kadar? 17 Ekim 2022


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön