12 / 05 / 2024

Altın için bomba tahmin! Her dediği tutan İslam Memiş 'Son tarih 31 Aralık' diyerek uyardı

Altın için bomba tahmin! Her dediği tutan İslam Memiş 'Son tarih 31 Aralık' diyerek uyardı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, aralık ayına ilişkin gram altın, dolar, gram gümüş, ons altın ve ons gümüş tahmini yaptı. Memiş'in '31 Aralık son gün' uyarısı ise dikkatleri üzerine topladı. İşte tüm detaylar...



PİYASALARDAKİ GÖRÜNÜM

Borsa İstanbul'da 0.21 puanlık değer artışı var. 5000 puana ramak kaldı. Bu pozitif görünüm dolar TL kuru odaklı sürüyor. Dolar kuru baskılanmaya devam ediyor. Dolar TL piyasalarda 18.67 bandında. 18.58-68 aralığındaki bant aralığını koruyor. Euro TL 19.32-36 seviyesinde. Dolar kuruna kıyasla makas aralığı biraz daha açık. Euro dolar paritesi yatay ve sakin bir günü geride bırakıyor. Pozitif görünüm devam edecek diye tahmin ediyorum. Yükselişini 1.06'ya sürdüreceği yönünde beklentimi devam ettiriyorum.

Brent petrolde yüzde 2'lik bir prim var. Varil fiyatı 83-88 aralığında. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum. Dün petrol fiyatlarındaki düşüşün asıl sebeplerinden biri de Çin vakaları ve Asya borsalarındaki sert satışlar.

ONS ALTIN, GRAM ALTIN VE GÜMÜŞ TAHMİNİ

Altın ons fiyatında teknik olarak 1705-1815 dolar aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Şu anda pozitif görünüm devam ediyor. Yukarıda 1815'e kadar yükselişlerini sürdüreceğini tahmin ediyorum. Gram altın 1054-56 lira aralığında yatay bir gün geride bıraktı.

Gümüş ons fiyatında pozitif 21.15 dolar seviyesinde. 22.50 direnç seviyesini takip ediyorum. Gram fiyatı 13 lira seviyesi üzerinde.

Kripto paralarda yatay seyir devam ediyor. Yüzde 1 civarında değer artışı var.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön