22 / 07 / 2024

Altın için tarih verildi! Eve alıp koyun, o tarihte turbo takıp uçacak, rakam inanılmaz! Herkes hemen öğrenmeli

 Altın için tarih verildi! Eve alıp koyun, o tarihte turbo takıp uçacak, rakam inanılmaz! Herkes hemen öğrenmeli

Altın fiyatlarında yaşanan gelişmelerin ardından vatandaşların gözleri de analistlere ve şirketlere çevrildi. Altın fiyatlarıyla ilgili yapılan son tahmin ise herkesi şaşkına çevirdi. Gelin o tahminin detaylarına birlikte bakalım...




2024'TE ALTIN FİYATLARI UÇACAK

2023'ün üçüncü çeyreğinden sonra ABD'de 2024 yılına kadar resesyon yaşanabileceğine dikkat çeken Societe Generale stratejistleri AB ve Çin'de cansız büyüme beklediklerini açıkladı. Altına ilginin yeniden başlamasının 2023 yılının sonlarına doğru olabileceğine değinen stratejistler 2024 yılı sonunda ons altının 1900 dolar olabileceğini öngördü. 

1900 DOLAR İDDİASINDA İDDİALILAR

ABD’de tahminlerden düşük gelen enflasyon verisinin Fed’i ‘şahin patikadan’ saptıracağı beklentisi ons altını 5 haftanın en yüksek seviyesine çıkardı. Bazı analistler ‘1.900 dolar ufukta göründü’ diyor.

ABD'de yıllık enflasyon beklentilerin altında kalarak yüzde 8.5 olması piyasalarda hareketlilik oluşturdu. Beklentiler enflasyonun yüzde 8.7 olacağı yönündeydi. Açıklanan veri sonrası altın fiyatlarında yükseliş yaşandı. Ons altın temmuz başından bu yana ilk kez 1.800 doların üzerine çıktı. Ancak altında bir ralli için analistlere göre aşılması gereken seviye 1.842 dolar. Bazıları 2.000 doların aşılmasının mümkün olduğunu söylüyor.

Açıklanan veri sonrası analistler küresel bazda volatilite oldukça artacağını ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararlarının çok kritik olduğunu belirtti. CME FedWatch'a göre 21 Eylül toplantısında 50 baz puan faiz artırımı olasılığı yüzde 61.5 oldu. Bu oran hafta başında yüzde 32 seviyesindeydi. Kasım ayında ise faiz artışı 25 baz puan olarak fiyatlanmaya başladı.

Altının onsu Fed’in daha az agresif davranacağı beklentisiyle 1.807 doları test ederek, son 5 haftanın en yüksek seviyesine geldi. Credit Suisse analistleri, ralli için sarı metalin 1.792 doların üzerinde kalıcı olması gerektiğini ve 1.842 direncini aşması gerektiğini belirtiyorlar.

Capital.com’da yer alan bir analize göre ons altın bir sonraki direncini 1828 dolar ve ardından 1875 dolar bölgelerinde yaşayacak. Analizde, bu dirençlerin kalıcı kırılmasıyla 1.900 dolar seviyesinin test edileceği kaydediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön