19 / 05 / 2024

Altın ithalatı 4,5 yılın rekorunu kırarken gümüş ithalatı düştü

Altın ithalatı 4,5 yılın rekorunu kırarken gümüş ithalatı düştü

Ticaret Bakanlığı verilerine göre yüzde 85'inden fazlasını altının oluşturduğu değerli metaller ithalatı Eylül ayında yıllık yüzde 543 artarak 3,11 milyar dolara yükseldi.



GÜMÜŞ İTHALATINDA REKOR DÜŞÜŞ YAŞANDI

Altın ithalatındaki artışa karşılık geçen ay gümüş ithalatında ise düşüş meydana geldi. Buna göre, Türkiye'nin ağustos ayında 77,9 ton olan gümüş ithalatı, eylül ayında 68,1 tona geriledi. Böylece gümüş ithalatında eylülde aylık bazda yüzde 12,6 düşüş yaşandı.

Buna karşın yıllık bazda değerlendirildiğinde gümüş ithalatının yüzde 87,1 artarak neredeyse iki katına çıkması dikaktleri çekti.

Altın ithalatı 4,5 yılın rekorunu kırarken gümüş ithalatı düştü

Yılın 9 ayında gerçekleştirilen gümüş ithalatı da 621,5 ton ile verinin açıklandığı 1999 yılından bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti.

Geçen yılın tamamında 439,5 ton, 2020 yılında 496,2 ton ve 2019 yılında 283,6 ton gümüş ithal edilmişti.

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Gümüş ve platin ithalatı zirve yaptı! Altın ithalatı yükseldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön