19 / 05 / 2024

Altın ithalatı 4,5 yılın rekorunu kırarken gümüş ithalatı düştü

Altın ithalatı 4,5 yılın rekorunu kırarken gümüş ithalatı düştü

Ticaret Bakanlığı verilerine göre yüzde 85'inden fazlasını altının oluşturduğu değerli metaller ithalatı Eylül ayında yıllık yüzde 543 artarak 3,11 milyar dolara yükseldi.



ALTIN İTHALATI YÜZDE 543 ARTTI

Ticaret Bakanlığı verilerine göre yüzde 85'inden fazlasını altının oluşturduğu değerli metaller ithalatı Eylül ayında yıllık yüzde 543 artışla 3 milyar 110 milyon dolara yükseldi. Geçen yıl Eylül ayında yapılan altın ithalatı 483 milyon dolardı.

Ocak-Eylül döneminde yapılan altın ithalatı da bu yıl yüzde 138'lik bir artış gösterdi. 2021 yılı Ocak-Eylül döneminde 5,9 milyar dolarlık altın ithalatı yapılırken bu yıl aynı dönem yapılan ithalatı 14 milyar 220 milyon doları geçti. Altın ithalatı 2018 yılı Ocak ayından bugüne yüzde 1711 artarak en yüksek düzeyine ulaştı.

Altın ithalatı 4,5 yılın rekorunu kırarken gümüş ithalatı düştü
9 TON ALTIN ALIMI YAPILDI

Öte yandan altın rezervlerini yükset tutmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bu yıl Ağustos ayında 9 tonluk altın alımı yaptı.

Altın Konseyi'nin merkez bankalarının altın rezervlerine yönelik tuttuğu verilere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) altın alımları yılbaşından bu yana 84 tona yükseldi. Toplam rezervler ise 478 ton seviyesi ile 2020 yılı ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek rakam yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön