28 / 08 / 2024

Altın makas açılıyor! Piyasada altın alıp satmak da zorlaştı!

Altın makas açılıyor! Piyasada altın alıp satmak da zorlaştı!

Döviz kurlarından sonra altın fiyatlarında da makas açıldı. Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikası ile Kapalıçarşı’daki gram altın fiyatları arasında makasın giderek açıldığını söyleyen uzmanlar, bu koşullarda altın alım satım koşullarının zorlaştığına dikkat çekiyor.



ALTIN SERTİFİKASI NEDEN CAZİP?

Darphane altın sertifikalarında alım-satım arasındaki fiyat farkı düşük. Komisyon tutarları da ayrıca daha düşük seviyede. Fiziki olarak yani evde saklamaya kıyasla yatırımcılar açısından daha güvenilir. Ayrıca bu varlıktaki kazançlardan stopaj vergisinin alınmaması nedeniyle yatırımcılar yoğun ilgi gösteriyor. Ayrıca altın sertifikaları, fiziki altına dönüştürülme imkanı da sağlıyor. Fiziki dönüşüm tutarı ise minimum 50 gr ve 50 gram üzeri için 10 gramın katları olacak şekilde yapılıyor. Azami fiziki dönüşüm miktarı ise günlük 1000 gram. Bunun için yatırımcının, hesabının bulunduğu aracı kuruma, fiziki altını Darphane merkezine giderek veya adresine gönderilmesini istediği bilgisini belirterek fiziki altına dönüşüm talebi vermesinin gerektiği belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön