21 / 06 / 2024

Altın mı, Chanel çanta mı, Zorlu Center’da ev mi, Bodrum’da yazlık mı? Hangisi çok kazandırıyor?

Altın mı, Chanel çanta mı, Zorlu Center’da ev mi, Bodrum’da yazlık mı? Hangisi çok kazandırıyor?

Ekonomideki belirsizlik devam ederken, altındaki yükseliş yatırımcıyı cezp ediyor. Yatırım uzmanı ve ekonomist Tolga Aykut, altının sanıldığı kadar çok kazandırmadığını belirterek, kaybetmeyen yatırım araçlarını açıkladı.



Altın fiyatlarında geçtiğimiz haftalarda yaşanan gerileme yerini yeniden yükselişe bıraktı. Birçok yatırımcı için güvenli liman kabul edilen altın ithalatına getirilen kota alım satım arasındaki makasın da açılmasına neden olmuştu.

Yatırım uzmanı ekonomist Tolga Aykut, yatırımcının yeniden ilgisinin arttığı altının düşünüldüğü kadar çok kazandırmadığını söyleyerek bunu da esprili örneklerle açıkladı. “Altın altın diyorlar, Chanel çanta bile altından daha iyi yatırım olmuş” diyen Aykut,  Servet sahiplerinin yaşadığı yerlerde fiyatların hiçbir zaman gerilemeyeceğini söyleyerek, Zorlu Center’da ev almak için sıra bekleyenlerin olduğunu belirtti.

 Tolga Aykut’un https://x.com/TolgaAykut15  X sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım şöyle:

Altın altın diyorlar, Chanel çanta bile altından daha iyi yatırım olmuş.

2010 yılında 1 Chanel çanta 2 bin 850 dolarmış. Tam o sırada 1 ons altın ise, bin 689 dolarmış.

2024 yılında yani günümüzde ise, 1 Chanel çanta 10 bin 800 dolara  satılıyor ve aradan geçen 14 yılda yüzde 279 prim yapmış. Yine günümüzde yani 2024’de, daha doğrusu bu videonun çekildiği günlerde ise, 1 ons altın ise, 2 bin 344 dolarmış  ve aradan geçen 14 yılda yüzde 39 prim yapmış.

Yani bu demek oluyor ki, Chanel çantayı ikinci elde yarı fiyatına bile satsanız, altından daha iyi getirisi oluyor. Üstelik altın gibi kasada ya da yastık altında durması da gerekmiyor. Kolunuzda ya da eşinizin, kızınızın kolunda da durabilir.

Burda Chanel çantayı övmüyorum ya da herkes gitsin Chanel çantaya yatırım yapsın demiyorum tabii. Sadece altının uzun yıllar yatırım yapılacak bir şey olmadığının altını çizmeye çalışıyorum. Belli kaos dönemlerinde güvenli liman olarak görüldüğü için kısa vadeli 2-3 maksimum 3-5 aylık gir çık yapılacak bir emtia o kadar.

Hele bizim ülkemiz için, halkın talebi kadar üretimimiz olmadığından, ithal edip dışarı döviz kaptırdığımız bir emtia.

Bu arada lüks tüketim yatırımı yani özellikle Rolex, Chanel, Porsche, Hermes vb prestijli markaların klasikleşmiş modelleri, dünyadaki en iyi yatırım araçlarından biridir. Çünkü dünyada her yıl yeni insanlar zenginlik seviyesine yükselirler ve bu prestijli markaların ürünleri, almak için sıraya girdikleri ilk şey olur. Haliyle prestijli markaların limitli sayıda ürettikleri özel modelleri, sürekli yeni talepler gördüğünden, fiyatları her şeyden çok artar.

ZORLU CENTER’DA EV ALMAK İÇİN SIRA BEKLEYENLER VAR

Bu gayrimenkulde de böyledir. İstanbul, Bodrum, Çeşme vb bölgelerde, belli bir servet seviyesinin üstündeki insanların mülklerinin olduğu özel projelerde, fiyatlar hiç geri gitmez ve dolar  bazında hep artar.

Mesela İstanbul Zorlu Center’da ev almak için sıra bekleyen bir kesim var. Emlağın bu kadar durgun olduğu bir dönemde bile, Zorlu Center’da satıcılar evlerini kimin almak istediğini bile soruyorlar. Fiyatlar nerdeyse hiç düşmüyor, çünkü ekonomik krizin çok etkilemediği bir kitleye hitap ediyor. Başka yer sunuyoruz, ille de Zorlu diyorlar. Çünkü orada oturmak bir prestij.

Not: Chanel çanta da ithal ürün veya lüks tüketimime mi yatırım yapalım vs demeyin lütfen. Ben gidin Chanel çanta alın demek istemedim. Esprili bir örnek verdim sadece. Bu arada lüks ürünlerin yatırımından bahsettim.

İstanbul'da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara'da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

Konut yatırımı yapacaklar neden 1+1 almalı. Arsa alanlar ne kadar beklemeli?

Conatus Villas Existence Çeşme teslime hazır!

Konut satışları düşer gibi yapıp yükselmiş!

Sıfır araçlar için Temmuz'a kadar vaktiniz var, sonra yükseliş başlar

SGK, İstanbul'da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer'deki 185 milyon TL'lik arsa oldu! 

3 kız kardeş dizisine ev sahipliği yapan tarihi yalı 157 milyon liradan satılıyor!

 


Geri Dön