27 / 06 / 2024

Konut satışları düşer gibi yapıp yükselmiş!

Konut satışları düşer gibi yapıp yükselmiş!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, rakamların görünenden farklı olduğunu söyledi.



TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, Nisan ayı ile ilgili açıklanan konut satış rakamlarını inceleyerek farklı bir noktaya dikkat çekti. Büyükduman düştü denilen konut satışlarının gün  bazında incelendiğinde yükseldiğini söyledi.

Büyükduman,  https://x.com/AhmetBuyukduman X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nisan ayında konut satışları geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 12 düştü. Ancak tapu daireleri geçen yıl Nisan ayında 18,5 gün, bu yıl ise 16 gün açıktı. Gün bazında bakarsak yüzde  artmış görünüyor” dedi.

Vatandaş tapu dairelerinde diğer aylara sarkacak bir yoğunluk olmadığını söyleyerek, “Piyasa durgun kime neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 

PİYASA DURGUN KİME NEYİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ!

SGK, İstanbul'da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer'deki 185 milyon TL'lik arsa oldu! 

3 kız kardeş dizisine ev sahipliği yapan tarihi yalı 157 milyon liradan satılıyor!

Faize para koymak mı, ev almak mı daha karlı? İşte şaşırtan o hesap! 

 


Geri Dön