05 / 05 / 2024

Altın Piyasasında Muazzam Yükseliş mi Bekleniyor? İslam Memiş'ten Dikkat Çekici Uyarı!

Altın Piyasasında Muazzam Yükseliş mi Bekleniyor? İslam Memiş'ten Dikkat Çekici Uyarı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili son derece dikkat çekici bir uyarıda bulunuyor. Yatırım sahiplerinin dikkatini çeken bu uyarı gündem oldu. Elindeki altını satmak isteyenleri de kapsayan bu uyarın detayları merak edildi. İşte Memiş’in önemli uyarıları…



Memiş, önemli bir yükselişin yaklaşmakta olduğunu vurgulayarak, "Altın piyasasında muazzam bir yükseliş bizi bekliyor ve bu durum kıyamet koparacak cinsten olabilir" şeklinde açıklamalar yaptı.  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in dikkat çekici uyarısı, elindeki altını satmak isteyen yatırımcıları da yakından ilgilendiriyor. 

Altın piyasasında son durum

Bu hafta Kapalıçarşı'da işlem gören altın ve döviz fiyatları oldukça dikkat çekici bir şekilde yükseliş gösterdi. 24 ayar külçe altınının gram satış fiyatı yüzde 3,34'lük bir değer kazancıyla 1.700 liraya yükseldi. Aynı şekilde, Cumhuriyet altını da yüzde 2,30'luk bir artışla 11 bin 275 lira seviyesine çıktı. Geçen hafta sonu 2.698 lira olan çeyrek altınının satış fiyatı ise bu hafta 2.795 liraya çıktı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından alınması beklenen politika faizi artırımı, yatırımcılar tarafından kesin gözüyle bekleniyor. Ancak, Fed'in sonraki adımlarıyla ilgili belirsizlikler hala devam ediyor. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek toplantıda Fed'in karar metninden ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından çıkacak sinyallerin, piyasaların yönü üzerinde önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor.


Geri Dön