28 / 04 / 2024

Uzmanlara göre altın fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor!

Uzmanlara göre altın fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor!

Yatırımcıların gözü altın fiyatlarındaki hareketlerde. Finans alanında tanınmış uzman İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) yaklaşan faiz kararına dair önemli yorumlarda bulundu. Memiş'in tahmini ise şu şekilde: "Altın değeri iki kat artacak. İşte altın piyasasında son durum…



Altın fiyatları son dönemde merakla takip ediliyor, özellikle Fed'in faiz oranlarına dair kararları öncesinde gözler altın hareketlerine dikildi. Bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranlarıyla ilgili yapacağı açıklama büyük bir ilgiyle bekleniyor. Para piyasalarında tanınan uzman İslam Memiş, altın yatırımcılarını olası dalgalanmalar konusunda önceden bilgilendirerek uyarıda bulundu.

Altında 3500 tahmini 

İslam Memiş, altın fiyatlarına dair dikkat çeken tahminlerde bulundu ve dalgalanmalara karşı yatırımcılarına bilgilendirme yaptı. Memiş'e göre, altın, güvenli liman niteliğini korumakta ve şu anki fiyatı 3.500 TL seviyelerinde. Memiş konuyla ilgili şu tahminlerini paylaştı: "Şu anki ons fiyatı 1.921 dolar, kısa bir süre önce 1.930 dolar seviyesini test edip, bu seviyeden geri çekildi. Fiyat hareketlerinde Federal Rezerv'in (Fed) adımları belirleyici olacak. Teknik analize göre 1.900 - 1.930 dolar bandında hareket eden altın gerçek bir yükseliş için 1.930 doların üzerine çıkmak zorunda. Ancak, fiyatın 1.900 doların altına inmesi durumunda düşüşünü görmemiz olası.” Memiş'e göre Ekim ayı, altının yön değiştireceği bir döneme işaret ediyor ve 2.000 dolar seviyelerinin kapıda olduğunu belirtiyor. 

Uzmanlara göre altın fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor!

“Bu fiyatlar geçici”

Memiş öngörülerini paylaşmaya devam etti: "Şu an 1 gram altın 1660 lira civarında seyrediyor. Önemli bir direnç noktası olarak kabul edilen 1.700- 1.708 lira bandına dikkat edilmelidir. 1700 liranın altındaki her seviye, gelecekteki kazançlar için satın alma fırsatı sunabilir. Şu anki fiyatlar geçicidir. Federal Rezerv'in (Fed) yaklaşan toplantısına kadar bu baskının sürebileceğini düşünüyoruz. Ancak toplantının hemen sonrasında altın fiyatlarında bir yükseliş beklemekteyiz. 19. yüzyıl verilerini de göz önünde bulundurarak doların uluslararası piyasalardaki gücünü göz ardı etmemek gerekir. Yine de ons cinsinden altın fiyatlarındaki değişikliklerin gram cinsinden altın üzerinde direkt bir etkisi olduğunu söylemek zordur."

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!

Yargıtay'dan milyonlarca emekliye müjde! Emekli maaşına hacizde son dakika gelişmesi! Hemen bakın! 

Yatırımcıyı yönlendiren hesaplara tedbir geliyor


Geri Dön