01 / 05 / 2024

Altın sahteciliğinde son nokta! Polisler bile şaşırdı! Bakın bilgisayarlar ve cep telefonlarıyla neler yapmışlar...

Altın sahteciliğinde son nokta! Polisler bile şaşırdı! Bakın bilgisayarlar ve cep telefonlarıyla neler yapmışlar...

Kuyumcuları 1 milyon TL’lik zarara uğratan İstanbul merkezli 10 kentte sahte altın operasyonu düzenlendi. Bakırdan elde edilen ve değeri toplamda 10 milyon TL sahte altınları altın suyuna batırdığı öğrenilen çetenin kuyumcuları kandırdığı o yöntem ise polisi bile hayretler içinde bıraktı.



Üç ayrı imalathaneye yapılan baskında kuyumculara satılmak için hazır hale getirilmiş 10 milyon TL’lik sahte altın ele geçirildi. İstanbul merkezli 10 kentte başlatılan operasyonda 28 şüpheli yakalanırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, sahte/düşük ayarlı altın imal ederek ülke genelinde farklı kuyumculara satış yaparak haksız kazanç elde ettiği öğrenilen suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğün tarafından yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 52 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli olmak üzere Adana, Bursa, Bitlis, Tokat, Tekirdağ, Amasya, Manisa, Gaziantep ve Siirt dahil toplam 10 kentte çeşitli adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda toplam 28 şüpheli yakalanırken diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

BAKIRI ERİTİP SAHTE ALTIN YAPMIŞLAR

Emniyet ekiplerin tarafından yapılan araştırmalarda şüphelilerin bakır bilezik, kolye, küpe gibi değerli eşyalarının üzerine çeşitli kimyasal solüsyon, asetik asit ve sodyum karbonat madde kullanarak altın kapladıkları ve işlemden geçirdikleri öğrenildi. Aynı zamanda, bu yolla sahte altın ürettikleri, üretilen sahte altınları da aile görünümlü çiftler üzerinden piyasaya sürdükleri tespit edildi.

İşte detaylar...


Geri Dön