15 / 05 / 2024

Altın sahteciliğinde son nokta! Polisler bile şaşırdı! Bakın bilgisayarlar ve cep telefonlarıyla neler yapmışlar...

Altın sahteciliğinde son nokta! Polisler bile şaşırdı! Bakın bilgisayarlar ve cep telefonlarıyla neler yapmışlar...

Kuyumcuları 1 milyon TL’lik zarara uğratan İstanbul merkezli 10 kentte sahte altın operasyonu düzenlendi. Bakırdan elde edilen ve değeri toplamda 10 milyon TL sahte altınları altın suyuna batırdığı öğrenilen çetenin kuyumcuları kandırdığı o yöntem ise polisi bile hayretler içinde bıraktı.



1 MİLYON LİRALIK ZARAR

Edinilen bilgilere göre, sahte altınların üzerindeki altın suyunun üretim yöntemi de duyanların ağzını açık bıraktı. Şüphelilerin eski cep telefonlarıyla bilgisayarları toplayarak, içerisinde altın bulunan iletken parçaları erittiği ve altın suyu elde ettikleri öğrenildi. Bu metotlarla üretilen altınların ise kuyumcuların bütün sahtelik testlerinden geçtiği ifade edildi. Çetenin uyguladıkları metotlar, polisi bile şaşkına çeviririrken, şüphelilerin sahte altınlar ile kuyumcuları 1 milyon TL zarara uğrattıkları aktarıldı.

SAHTE ALTIN NASIL ANLAŞILIR?

Sahte altın ile gerçek altını bir bakışta ayır etmenin zor olduğunun altını çizen uzmanlar bunu anlamak amacıyla birkaç yöntem olduğunu belirtiyor. Bu doğrultuda mıknatıs, mihenk taşına sürtme ve ayar suyu testiyle altın kesme testleri kuyumcularca sıklıkla kullanılıyor. Mıknatıs gerçek altını çekmez. Fakat başka materyaller bulunuyorsa çeker, mihenk taşına sürtme metodunda altın taş üzerinde sarı rengini bırakır. Ayar suyu ile temizlenmeye çalışıldığında sarı renk kaybolmaz. Kesme metodunda ise altın kesilerek tekrar ayar suyu ile test edilerek kaplama olup olmadığı ya da içerisinde herhangi bir başka materyal bulunup bulunmadığı tespit edilir.

Aman dikkat! İstanbul’da kiracıları evden çıkarmak için başvurulan akılalmaz yöntem herkesi şaşkına çevirdi!

SGK’dan kritik duyuru! Son tarih 31 Mart! Acele edin!

Son dakika! Teknoloji tutkunlarına güzel haber! O karar Resmi Gazete'de yayımlandı!


Geri Dön