01 / 07 / 2024

Altın ve dolar için son beş gün! Oyunun sonu geldi

Altın ve dolar için son beş gün! Oyunun sonu geldi

Dünyaca ünlü analistler, dolardaki güçlü seyrin devam edeceğini belirtirken, altın fiyatlarında ise oyunun sonuna dikkat çektiler… İşte detaylar…



ABD’de enflasyon verileri beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte altın ve dolar piyasasını alt üst olmuş oldu. ABD’de enflasyonun son ayda ise beklenen düşüşü gösterememesi sebebi ile ABD Merkez Bankası Fed’in önden yüklemeli olarak faiz artışlarına devam edeceği beklentisi çoğaldı.

FAİZ BEKLENTİLERİNDEKİ ARTIŞ DOLARA DESTEK VERDİ

Artan faiz beklentileri ile birlikte dolar bu hafta güç kazandı. Dolar endeksi veri sonrası 1 üzerinde kazanç ile 110 seviyesine yükseldi. Dolardaki yükseliş ile birlikte euro/dolar tekrar 1’in altına düşerken gelişen ülke paralarında da satış hızlanmış oldu. Son zamanlarda 18,20 üzerinde oldukça dar bantta işleme giren gören dolar/TL ABD enflasyonunun ardından 18,27’yi görüp sene içi zirvesini ise güncelledi. Kur bu sabah ise 18,26 seviyesinden değer görüyor. Euro/TL ise 18,18 lira seviyesinde bulunuyor.

GRAM ALTIN 990 TL’NİN ALTINI GÖRDÜ

ABD'de enflasyonun Ağustos ayında beklentilerin üzerine çıktığının açıklanmasının ardından sonrası Fed'den faiz artırımı beklentilerinin  çıkması altın fiyatını vurdu. Veri sonrası son iki ayın en büyük düşüşünü yaşayan ons altın ise bugün 1695 seviyesine kadar geri çıktı.

Gram altın fiyatları da ons altındaki düşüşü aynı şekilde takip etti. Geçtiğimiz hafta 1000 TL’nin altına inerek yatırımcısını telaşlandıran altının gram fiyatı da hafta başında yeniden psikolojik seyre olan 1000 TL’nin üzerine çıkmıştı. ABD enflasyon rakamlarının öncesinde 1016 TL’nin üzerini gören gram altın veri sonrası tekrar geri çekildi. Altının gram fiyatı bu sabah 990 TL’nin de altını gördü.

 Altın ve dolar için son beş gün! Oyunun sonu geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön