01 / 07 / 2024

Altın ve dolar için son beş gün! Oyunun sonu geldi

Altın ve dolar için son beş gün! Oyunun sonu geldi

Dünyaca ünlü analistler, dolardaki güçlü seyrin devam edeceğini belirtirken, altın fiyatlarında ise oyunun sonuna dikkat çektiler… İşte detaylar…



“ALTIN İÇİN ÖNEMLİ OLAN OYUNUN SONU”

Bloomberg Intelligence kıdemli bir şekilde emtia stratejisti Mike McGlone, borsanın altın için önemli bir ölçüt olduğunu ifade ediyor. Çünkü altına karşı üstün bir şekilde performans eğiliminin tersine dönmesinin muhtemel olduğunu kaydetmekte.

Tüm bunlar ile birlikte uzman isim, “Fed’in 40 senedeki en agresif sıkılaşması ve doların güçlenmesi de altın için güçlü ters rüzgarlar. Fakat parlak metal için tipik olarak önemli olan oyunun sonu oluyor. Bir noktada merkez bankası faiz artırımlarında durdurmaya gidecek. Sonuç olarak dünya resesyona giriyor” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK RALLİ BAŞLANGICI

İzlenecek en önemli göstergeler ise GSYİH verileri, Çin’in mülkiyet sorunları ve aynı zamanda Ukrayna’daki savaş. Analiste göre de altın için bir dibin, küresel GSYİH’de bir dip ile çakışması derecede. McGlone, bunun bir sonraki büyük ralliyi başlatabileceğini de sözlerine eklemekte. Bu kapsam dahilinde analist, “Tarihteki çoğu merkez bankasının enflasyon ile mücadele etmek için oranları çıkarması küresel GSYH’nin düşmeye devam etmesini beklemek için de iyi bir sebep. GSYH’nin negatife seyre dönmesi ve 2008 yılında 700 dolar civarında dibe vurması ile altın 2020 ilk yarıda 1.700 dolar direncini kırmış oldu. 2022 yılında paralellikler görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Altın ve dolar için son beş gün! Oyunun sonu geldi

Dolar 15 gün sonra bu rakamı görecek! Gardınızı alın

Öğretmenlere verilen eğitim ödeneği ne kadar? Ne zaman yatacak?

TOKİ gençlere 50 bin ev yapacak! Kimler başvurabilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön