29 / 04 / 2024

Altın ve dolarla ilgili perşembe ve cuma günü uyarısı. Uyarılar peş peşe geldi. Altın alacaklar yetişsin

Altın ve dolarla ilgili perşembe ve cuma günü uyarısı. Uyarılar peş peşe geldi. Altın alacaklar yetişsin

Altın ve dolar fiyatları hakkında Perşembe Cuma uyarısı geldi. Altın ve dolar alacak vatandaşların bu uyarıyı dikkate alması gerekiyor.



Altın alacak vatandaşlar altın fiyatlarının, dolar alacak vatandaşlar da dolar fiyatlarının nereye gideceğini merak ediyor. Bu iki grup hakkında da flaş bir perşembe ve cuma uyarısı geldi. 
ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı açıklaması sonrasında altın 3 haftanın ardından ilk defa kırmızıya döndü. 1967 dolar/ons seviyesinde yeni haftayı açan altın, hafta boyunca dalgalı bir seyirde ilerledi. FED faiz kararından önce alıcılı seyreden altın, 1982 dolar/ons seviyesine gelerek en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.
Beklentiler doğrultusunda ilerleyen FED, 25 baz puan faiz artırımı yaparken, Başkan Jerome Powell Eylül ayında tekrardan faiz artırım kararı alabileceklerini belirtti. Enflasyonda yüzde 2 hedefine bağlılıklarını vurgulayan Powell, enflasyon dirençleri olabileceğini de aktardı.
Altın ise şahin FED sonrasında satış baskısına maruz kalarak haftayı satıcılı tamamladı. 1959 dolar/ons seviyesinden haftayı kapatan altın, yüzde 0,1 kayıp yaşadı. Yaşanan gelişmeler sonrasında ons altının fiyatı yeni haftada 1992 dolar seviyesine gerileme gösterdi.

PERŞEMBE VE CUMA GÜNLERİ ADETA KADER GÜNÜ OLACAK

Piyasalarda bu hafta önemli verilere ulaşılacak. Yurt içinde 3 Ağustos Perşembe günü TÜİK Temmuz 2023 enflasyon verisini açıklayacak. Yurt dışında ise Cuma günü ABD tarım dışı istihdam vergisi belirlenecek. Altın fiyatlarının son durumu da bu iki önemli olaya göre belli olacak.

“Enflasyon rakamının yüksek geleceğini tahmin ediyorum” sözleriyle yeni bir tahminde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Beraberinde döviz kurlarında ve altın ve gümüş fiyatlarında TL bazında yükselişler görebiliriz” dedi.
 


Geri Dön