16 / 05 / 2024

Altın ve gümüş için çok kuvvetli tahminler geldi, fiyat ve tarih verildi!

Altın ve gümüş için çok kuvvetli tahminler geldi, fiyat ve tarih verildi!

Yeni yıla iyi başlayan altın ve gümüş için dünyanın en önemli analistlerinden çok önemli yorumlar geldi. Analistler, altın ve gümüş için sadece yorum yapmakla kalmadı, fiyat da verdi. Peki bu sene bu kıymetli madenler için uzmanlar ne düşünüyor?



Uzmanlara göre buna karşın olası düşüşlerde 1.850 desteğinin kırılması durumunda 1.836 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir ve bu seviyenin gerisinde ise 1.825 dolar desteği takip edilmeli.           

Altında orta ve uzun vadeli beklentiler ise daha yüksek seviyelere işaret ediyor. Konu hakkında yorum yapan uzmanların bir kısmı altın ve gümüşün faiz etkisiyle bir süre baskı altında kalmaya devam ettikten sonra ilk çeyreğin sonundan itibaren güç toplayacağını savunuyor.

Altın ve gümüş için çok kuvvetli tahminler geldi, fiyat ve tarih verildi!

WELLS FARGO’DAN 2 BİN DOLAR İDDİASI

Küçük’ün haberine Wells Fargo ise altında çok daha iddialı tahminlerde bulundu. Dünyanın en büyük bankacılık gruplarından ABD’li Wells Fargo, doların 2022'de 20 yılın zirvesine yükselmesinin altın için en negatif gelişme olduğunu ancak 2023 senesinde dolarda yataylaşma ve ardından gelecek düşüşün altında üzerindeki baskıyı hafifleteceğini umduğunu vurguluyor.

Altının fiyatı için rakam da bildiren Wells Fargo, 2023 yılı hedef fiyat aralığının 1.900 ila 2 bin dolar olduğunun altını çizerek, yatırımcıyı daha iyi bir fiyat hareketi gösterene kadar altın konusunda fazla agresif olmamaları konusunda uyarıyor.

GÜMÜŞ 50 DOLAR RADARINDA MI?

Diğer yandan bazı uzmanlar ise ons gümüş fiyatlarının 2023–2024 yılları arasında belirgin bir şekilde yükseliş göstereceğini düşünüyor ve özellikle 2023 yılının değerli metaller için hareketli bir sene olabileceğini savunuyor.

Hatta, ElliottWaveTrader. net kurucusu Avi Gilburt, bu sene ya da 2024’ün ilk yarısında gümüş fiyatının 50 doları bulabileceğini iddia ederken, yine de büyük bir sıçrama öncesi geri çekilme olasılığını unutmamak gerektiğini söylüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön